Ateliere de creaţie pentru elevi la Muzeul Judeţean Olt în Săptămâna „Şcoala altfel”

Muzeul Judeţean Olt organizează, în perioada 18-22 aprilie, în cadrul programului şcolar iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale „Să ştii mai mult, să fii mai bun”, o serie de ateliere de creație destinate elevilor, acestea având şi o componentă religioasă ţinând cont de apropiata sărbătoare a Paştelui.

Dată fiind și apropierea marii sărbători creştine a Sfintelor Paşti, la Galeria «Artis» din Slatina a Muzeului Judeţean Olt vor avea loc ateliere de quilling, pictat felicitări şi decorat ouă de Paşti, se arată într-un comunicat al instituţiei, în care se mai spune că, astfel, elevii vor fi implicaţi în activităţi care să le valorizeze talentele şi preocupările extra-şcolare în domeniul cultural-artistic.

În cadrul atelierelor de quilling copiii se pot familiariza cu arta rulării hârtiei şi pot realiza diverse obiecte, de la felicitări până la decoraţii pentru lumânări. „Tehnica quilling reprezintă un exerciţiu de concentrare, de antrenare a atenţiei, dar şi de imaginaţie şi dezvoltare a creativităţii. Participând la acest atelier, copiii au ocazia să se convingă de faptul că pot crea lucruri minunate şi în acelaşi timp îşi pot dezvolta un hobby”, a explicat directorul Muzeului Judeţean Olt, Laurenţiu Guţică.Participanții la atelierul de pictat felicitări și sticle de Paști vor învăța să descopere cât mai multe nuanțe pornind de la o culoare principală, își dezvoltă imaginația și creativitatea folosind o gamă variată de forme și culori.

În cadrul atelierului de decorat ouă copiii se vor familiariza cu diferite tehnici, suporturi şi materiale inedite de decorat ouă, vor afla când a apărut obiceiul ouălor colorate în Europa. „Călătoria” noastră se va încheia în România, unde tradiţia ouălor vopsite este una foarte veche şi frumoasă.

La aceste ateliere de creație s-au înscris deja 450 de elevi din unități de învățământ din municipiul Slatina și din localitățile învecinate: Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Nțional ”Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”, Școala Gimnazială „George Poboran”, Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă”, Școala Gimnazială Scornicești, Școala Gimnazială Teslui, Școala Gimnazială Oporelu şi Școala Gimnazială Optași.

Durata unui atelier este de o oră, la preţul de 5 lei/participant, preţul reprezentând costul materialelor de lucru. „La finalul atelierului fiecare participant va pleca acasă cu obiectele realizate de el”, a mai precizat Laurenţiu Guţică.

Participarea se face doar pe bază de înscriere direct la sediul muzeului sau la numerele de telefon 0749 105 270 / 0770 527 529 (muzeograf Denissa Guţică- Florescu), 0728 554 606 / 0723 163 527 (șef Secție Etnografie Claudia Balaş).

De asemenea, la sediul Muzeului Județean Olt din str. Ana Ipătescu nr. 1 sunt programate vizite școlare în cadrul cărora elevii vor vizita expoziția „Podoabe și veșminte”, intrarea fiind gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here