Olt: Sute de persoane selectate de angajatorii prezenţi la Bursa locurilor de muncă

Peste 350 de persoane dintre cei 900 de participanţi la Bursa generală a locurilor de muncă organizată, joi, la Slatina şi Caracal au fost selectate de angajatorii prezenţi pentru a participa la interviu în vederea angajarii sau direct la probele de lucru. Cel puţin aşa spun reprezentanţii instituţiei organizatoare, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt.

Evenimentul a fost organizat la Slatina (la Casa de Cultură a Sindicatelor) şi la Caracal (la sediul Agenţiei Locale a pentru Ocuparea Forţei de Muncă), peste 900 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă perindându-se prin faţa standurilor cu oferte ale angajatorilor. Din cei 67 de operatori economici contactaţi de organizatori, 46 de firme au participat, punând la dispoziţia şomerilor 431 de locuri de muncă vacante. Potrivit AJOFM, din cei 915 şomeri care şi-au căutat locuri de muncă 350 au fost selectaţi de angajatori pentru participarea la interviuri în vederea angajarii sau direct la probele de lucru.

La deschiderea oficială a Bursei au luat cuvântul atât şeful AJOFM Olt, Cristinel Cîrloganu, cât şi şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Cristian Ungureanu, care a furnizat informaţii despre drepturile pe care le au salariaţii.

„Este o zi importantă pentru dumneavoastră, şi sper să găsiţi un loc de muncă. Este foarte important ca să lucraţi legal şi este dreptul dumneavoastră să solicitaţi angajatorului un exemplar al contractului individual de muncă după ce aţi semnat acest document. Acolo vedeţi dumneavoastră şi cu câte ore lucraţi pe zi şi ce drepturi şi obligaţiii aveţi în relaţia cu angajatorul pentru că ele sunt stipulate în contractul cadru”, a explicat şeful ITM Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here