FOTO/Bălaşa şi-a lansat platforma electorală pentru Slatina cu zeci de scaune goale în sală

Degringolada din PNL Olt generată de preşedintele organizaţiei, deputatul Gigel Ştirbu, care taie şi spânzură în stânga şi-n dreapta după logica interesului personal, s-a văzut clar joi seară, când, la lansarea platformei electorale a candidatului PNL la Primăria Slatina, Marius Bălaşa, sala de spectacole a Casei Tineretului, unde s-a derulat evenimentul, a rămas cu zeci de scaune goale.

Dacă scoatem din calcul elevii de la Liceul cu Program Sportiv, unde lucrează candidatul liberalilor, precum şi angajaţii firmelor unor patroni agăţaţi de PNL, sala rămâne goală pe jumătate. Iar dacă dăm deoparte şi liberalii din structura fostului PDL, care stau cu un picior în afara partidului pentru că Ştirbu are grijă să îi ţină la distanţă atât cât să aibă spaţiu de manevră pentru interesele sale pur personale, avem o sală plină pe numai un sfert. De altfel, atunci când a luat cuvântul, însuşi Ştirbu a recunoscut că prezenţa a fost asigurată, într-o proporţie importantă, de oameni din afara partidului, încercând o mică manipulare potrivit căreia ei ar fi venit de bunăvoie la eveniment, topiţi după candidatul liberalilor la Primăria Slatina. În realitate, nemembrii de partid au fost, aşa cum am arătat, elevi chemaţi şi angajaţi aduşi de patroni. Imaginile pe care le postăm aici nu mai au nevoie de nici un fel de comentariu.

lansare4

lansare3

lansare1

lansare2

Săracă a fost şi oferta candidatului, bazată nu pe soluţii certe, ci pe o critică la adresa adversarilor politici, nici aceasta suculentă, ci cu întinse pasaje logoreice. Iar la capitolul discursuri, doar din câteva au lipsit ipocrizia şi exagerarea.

•••

Semnele degrongoladei PNL Olt au apărut mai demult, o dată cu venirea la conducerea organizaţiei, prin numire, nu prin alegeri democratice interne, deputatul Gigel Ştirbu şi după ce politica de partid a fost înlocuită cu acţiuni de clică. În acest context din rândurile liberalilor au început să dispară primari şi consilieri locali, apoi lideri importanţi din cadrul organizaţiei, îndeobşte oameni cu putere de opoziţie la care Gigel Ştirbu face de obicei alergie, simţindu-şi periclitată puterea personală şi interesele meschine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here