Doi bărbaţi au fost săltaţi de procurorii DIICOT Olt pentru trafic de minori

Doi bărbaţi din localitatea Brastavăţu au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile sub acuzaţia că ar fi exploatat sexual două minore. 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Olt şi procurorii DIICOT au efectuat, în urmă cu câteva zile, două percheziţii domiciliare în comuna Brastavăţu, în urma acţiunilor şase persoane fiind duse la audieri, patru dintre acestea fiind suspecte de comiterea infracțiunii de trafic de minori.

În urma administrării probatoriului în cauză, față de doi bărbați, Daniel Cristian Rădoi şi Ionuţ Pătru, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

„Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2015-2016, cei doi ar fi recrutat două minore, pe care, prin folosirea de violenţe şi ameninţări, le-ar fi deposedat de telefoanele mobile și le-ar fi exploatat sexual, pe raza orașului Corabia, județul Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul Claudia Radu.

Prin activitatea infracţională, bărbaţii ar fi obţinut venituri ilicite de aproximativ 15.000 euro.

Ulterior reţinerii, cei doi inculpaţi au fost prezentaţi Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, solicitarea procurorilor DIICOT fiind admisă de instanţă.

„Admite propunerea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt nr. 16D/P/2016 din 14.04.2016 şi dispune arestarea preventivă a inculpaţilor RĂDOI DANIEL CRISTIAN, şi PĂTRU IONUŢ zis „Ime”, , in prezent deţinuti in Arestul IPJ Olt, pe 30 de zile, de la data de 14.04.2016 până la data de 13.05.2016, inclusiv”, se arată în încheierea magistraţilor.

Măsura luată de judecători, inculpaţii având la dispoziţie 48 de ore pentru a o contesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here