FOTO Colonelul Vasile Fota de la ISU Olt şi-a încheiat cariera militară. Cum a fost marcat evenimentul

Cololenul Vasile Fota de la ISU Olt şi-a încheiat cariera militară

Colonelul Vasile Fota de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt și-a încheiat cariera militară la sfârşitul lunii martie 2016, conform ordinului ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, la vârsta de 51 de ani, drept pentru care unitatea la care a servit a organizat, vineri, o şedinţă festivă în cadrul căreia ofiţerul trecut în rezervă a primit din partea conducerii mai multe însemne şi simboluri pentru întreaga sa activitate.

În semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată, vineri, 15 aprilie, la sediul ISU Olt, în prezența cadrelor inspectoratului, a avut loc o ședință festivă în cadrul căreia inspectorul şef al unităţii, locotenent-colonelul Adrian Tănase, i-a oferit colonelului (r) Vasile Fota o diplomă de onoare, o plachetă și un pompier în miniatură.

„Momentul final al carierei de militar sub semnul armei pompierilor ne oferă prilejul de a ne exprima sincerele gânduri de admiraţie şi respect pentru curajul şi profesionalismul dovedit în lupta cu flăcările şi stihiile naturii, sub deviza «Curaj şi devotament» şi să îi dorim domnului colonel Vasile Fota, din tot sufletul, multă sănătate, prosperitate, fericire și să se bucure de pensie cât mai mult timp”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Olt.

Născut la 24 noiembrie 1965 în localitatea Drăgănești-Olt, colonelul Vasile Fota și-a dedicat întreaga carieră meseriei pe care a îmbrățișat-o din tinerețe. La vârsta de 24 de ani, în anul 1989, a fost admis la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, iar în anul 1993 tânărul locotenent și-a finalizat studiile și a fost repartizat la Grupul de Pompieri Gorj. În anul 1994 s-a întors în județul Olt și a fost numit în funcția de locțiitor comandat companie la Compania de Pompieri Slatina. De-a lungul carierei a ocupat mai multe funcții de conducere și execuție în cadrul structurilor de prevenire a incendiilor și resurse umane.

În 2009, experiența și cunoștințele acumulate în cei peste 20 de ani petrecuți în slujba cetățenilor județului Olt aveau să îl ajute în promovarea examenului pentru funcția de adjunct al inspectorului-şef, moment care a încununat o carieră de succes în arma pompierilor. Omul Vasile Fota este căsătorit și are doi copii.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here