Digi 24 Craiova şi „secretul” ştirilor prăfuite. Cum se fură subiectele la cea mai „originală” televiziune

Reporterii de la Digi 24 Craiova reinventează roata în ştiri, cu precădere în domeniul ştirilor vechi, pentru „descoperirea” cărora nu trebuie decât să foloseşti internetul. 

Lucrezi la Digi 24, eşti din Craiova şi nu îţi mai încapi în piele pentru asta. Începe o nouă zi, nu prea ai chef de muncă şi eşti în criză de subiecte. Nu-i nimic, ai la îndemână internetul. Caşti, sorbi o gură de cafea, cauţi cu înfigurare şi speranţă pe publicaţiile on-line din zonă, doar-doar vei găsi un titlu care să meargă la nivel naţional. Şi, de cele mai multe ori, îl găseşti, mai vechi sau mai nou. Pentru cele vechi verifici dacă mai au vreo actualitate. Formezi un număr de telefon şi, oaaaau, lucrurile încă se petrec întocmai ca în urmă cu câţiva ani: eşti salvat.

„Angajaţii Primăriei Slatina sunt disperaţi din cauza hoţilor de flori şi arbuşti ornamentali. Şi cum cele 160 de camere de supraveghere din oraş nu reuşesc să acopere toate zonele, poliţiştii locali trebuie acum să păzească spaţiile verzi. În numai o săptămână, oamenii legii au prins trei persoane la furat” – aşa sună una dintre ştirile difuzate în 16 aprilie la Digi 24.

Dacă foloseşti cuvintele-cheie potrivite pe Google găseşti o ştire asemănătoare publicată pe site-ul olttv.ro în 24 aprilie 2015. Dar ştirea asta a tot apărut în presa locală din Olt în ultimii ani.

Dăm şi noi o căutare pe google.ro şi găsim o ştire „senzaţională” tot pe Digi 24, al cărei titlu este acesta: „Se întâmplă în Corabia. Tomograf prea mare, uși de spital prea mici”. Parcurgem primele rânduri şi aflăm că „autorităţile din orașul Corabia (județul Olt) au cumpărat un tomograf pentru noul ambulatoriu al spitalului orășenesc, însă au uitat să-l măsoare. Chiar înainte de inaugurarea noii secţii, şi-au dat seama că aparatul nu încape pe uşa noului cabinet de radiologie, pentru că este prea mare”. Mai dăm o căutare pe google.ro şi, ce să vezi, găsim ştirea apărută cu o săptămână înainte, în premieră, pe olt-alert.ro. Semnatarul de la Digi 24, din Craiova, a uitat însă să amintească ceva despre sursa care l-a inspirat.

Mai utilizăm google.ro o dată şi găsim, tot pe Digi 24, titlul „Sute de foşti cântăreţi la corurile întreprinderilor sau dansatori la căminul cultural din Olt primesc pensie de artiști”. Subiectul fusese tratat în Gazeta Nouă cu vreo câteva zile înainte într-o anchetă intitulată „Tun la bugetul public prin intermediul indemnizaţiei de artist”. Nu-i nimic, românii din Satu Mare, Botoşani sau Constanţa nu ştiu asta, aşa că „premiera” aparţine Digi 24 şi nimănui altcineva. No comment!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here