Costinel Alecsandrescu, la tribunal pentru o contestaţie pe care el spune că n-a făcut-o

Costinel Alecsandrescu (Imagine: olttv.ro)

Tribunalul Olt a avut, luni, termen pentru judecarea contestaţiei fostului director al Ansamblului „Doina Oltului” din Slatina, Costinel Alecsandrescu, la prelungirea măsurii preventive de control judiciar în dosarul în care este judecat pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual. La şedinţa de judecată, inculpatul a furnizat însă o surpriză, afirmând în faţa magistraţilor că nu îşi însuşeşte contestaţia formulată de avocat în numele său.

Instanţa de judecată a constatat, luni, că „inculpatul contestator Alecsandrescu Petrişor Costinel nu îşi însuşeşte contestaţia formulată de avocatul din oficiu Lazăr Paula împotriva încheierii nr. 30 din 13 aprilie 2016, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Slatina în dosarul nr. 3211/311/2016/a2”. Încheierea magistraţilor este definitivă.

Fostul director al Ansamblului folcloric „Doina Oltului”, Costinel Alecsandrescu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual, împreună cu omul de afaceri Petre Ilie, acuzat de complicitate la infracţiunile de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Procurorii susţin că, în cursul anilor 2011-2013, în calitate de director al Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale „Doina Oltului”, şi-a însuşit materialele de construcţii înscrise în 14 facturi fiscale, în valoare totală de 123.193 lei, iar ulterior, pentru a justifica lipsa din gestiunea societăţii a materialelor respective, a întocmit în fals, împreună cu inculpatul Ilie Petre, mai multe înscrisuri sub semnătură privată, contracte, facturi şi alte documente care urmau să ateste utilizarea corectă a materialelor.

Totodată, s-a mai reţinut că, în cursul anului 2012, Costinel alecsandrescu şi-a însuşit, în interesul unei alte persoane, materiale necesare construcţiei de mobilier în valoare de 4.897,70 lei, iar în cursul anului 2013 şi-a însuşit din gestiunea instituţiei pe care o conducea cantitatea de 800 de litri de motorină, în valoare de 4.800 de lei.

Din actul de sesizare a instanţei a mai rezultat că, în cursul anilor 2013-2015, inculpatul a folosit de 29 de ori logistica şi personalul Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Doina Oltului, susţinând un număr de 29 de spectacole, a căror contravaloare a încasat-o prin intermediul firmei sale, obţinând în mod nejustificat suma de 305.700 lei şi prejudiciind în acest fel instituţia de cultură.

După ce au fost trimişi în judecată, judecătoria Slatina a constatat, în 13 aprilie, legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar prelungită în mai multe rânduri de procurori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here