Crimă în Olt: Un bărbat şi-a ucis mama cu un pumn. Agresorul a fost reţinut

Un bărbat de 44 de ani din localitatea olteană Radomireşti a provocat, duminică, moartea mamei sale, în vârstă de 79 de ani, la care a ridicat mâna, lovind-o cu pumnul în zona feţei. Lovitura a fost aşa de puternică, încât femeia s-a dezechilibrat şi a căzut cu capul pe pragul unei uşi. Impactul i-a fost fatal victimei.

Procurorii nu au specificat dacă agresorul era băut în momentul conflictului cu mama sa.

„În fapt, s-a reţinut că, la data de 17.04.2016, ora 10:00, inculpatul M.V. i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei mamei sale, M.M., în vârstă de 79 ani, împrejurare în care aceasta s-a dezechilibrat lovindu-se cu capul de pragul unei uşi. Ca urmare a leziunilor suferite a rezultat decesul victimei”, au spus procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt prin intermediul unui comunicat de presă.

Din concluziile preliminare întocmite de către medicul legist rezultă că victima „prezintă  leziuni traumatice recente produse prin lovire cu şi de corpuri dure şi corp dur alungit”.

În aceeaşi zi, agresorul a fost reţinut de procurori sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

„Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din seara zilei de 17.04.2016, ora 22:10 reţinerea inculpatului M.V., în vârstă de 44 ani, din com. Radomireşti, jud. Olt, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prev. de  art. 195  C.p. rap. la art. 199 C..P”, se mai arată în comunicatul citat.

În cursul zilei de luni, procurorii au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt precizează că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here