Tenis: România a retrogradat în Grupa Mondială II a Fed Cup, după ce Monica Niculescu a fost învinsă de Andrea Petkovic

Monica Niculescu, locul 31 WTA, a fost învinsă de Andrea Petkovic, numărul 30 mondial, cu scorul de 6-0, 6-7 (1), 3-6, astfel încât România a pierdut barajul cu Germania și a retrogradat în Grupa Mondială II a Fed Cup, informează Agerpres.

Meciul, care a durat 2 ore și 37 de minute, a pus capăt întâlnirii de baraj, echipa Germaniei conducând cu 3-1 și menținându-se în Grupa Mondială a Fed Cup indiferent de rezultatul meciului de dublu, în care Alexandra Dulgheru și Monica Niculescu vor întâlni perechea formată din Annika Beck și Julia Goerges.

Monica Niculescu și Andrea Petkovic se mai întâlniseră până acum de patru ori, fiecare adjudecându-și câte două victorii.

În primele două meciuri disputate, Irina Begu, locul 35 WTA, a fost învinsă de Angelique Kerber, numărul 3 mondial, cu scorul de 2-6, 3-6, iar Simona Halep a învins-o pe Andrea Petkovic cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4. Tot Halep a fost învinsă, duminică, de Angelique Kerber, cu scorul de 2-6, 2-6, în al treilea meci al întâlnirii.

Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here