Autorităţile din Olt, măsuri suplimentare pentru siguranţa publică de Florii şi Paşte

Prefectul de Olt, Silviu Neacşu, le-a cerut instituţiilor publice cu responsabilităţi în domeniul sănătăţii şi în cel al ordinii şi liniştii publice să ia măsurile ce se impun ca sărbătorile care se apropie, Floriile, Paştele, Ziua Internaţională a Muncii şi Ziua Tineretului, să se desfăşoare fără incidente.

Astfel, poliţiştii, jandarmii şi pompierii au sarcina să acţioneze în aşa fel încât activităţile de agrement din cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema şi săli de spectacol să se desfăşoare în siguranţă, mai ales că în această perioadă elevii intră în vacanţă.

Intensificarea acțiunilor pentru protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit, în special cu produse alimentare și mărfuri contrafăcute sau falsificate, asigurarea desfășurării în bune condiții a traficului rutier, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, prevenirea incendiilor în spaţiile în care au loc manifestări publice şi asigurarea intervenției rapide la situațiile de urgență sunt alte măsuri pe care cele trei instituţii trebuie să le ia.

Reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor, Gărzii de Mediu, Direcției Sanitare Veterinare şi Direcţiei de Sănătate Publică au şi ei de muncă mai mult în această perioadă. Ei trebuie să asigure echipe de intervenţie care să verifice eventualele aspecte sesizate de consumatori, să îi informeze pe administratorii zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic cu privire la obligaţiile legale ce le revin şi să intensifice controalele în târguri, piețe, abatoare, restaurante, pensiuni turistice, zone de agrement etc. De asemenea, DSP Olt trebuie să aibă în atenţie asigurarea personalului medical aflat în gardă, necesar desfășurării activității în condiții optime, pentru toate spitalele din județ, precum și în cazul centrelor de permanență, asigurarea materialelor sanitare necesare şi asigurarea intervenției rapide la urgențele medicale.

Şi primarii tuturor localităţilor din judeţ trebuie să se îngrijească de desfăşurarea în condiţii optime a sărbătorilor care se apropie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here