Ce măsură specială vor lua americanii în Olt pentru contracararea Rusiei şi ISIS

Baza de la Deveselu va trece sub comanda NATO, iar la Marea Neagră va fi creată o flotă multinațională.

Secretarul general adjunct al alianței a explicat că aceste măsuri se vor lua în contextul în care Rusia și Statul Islamic sunt considerate principalele amenințări la adresa NATO.

„Este o Rusie care nu mai respectă legile internaționale si principiile actului de la Helsinki, document care a fost redactat și cu ajutorul Rusiei, țară care acum vrea să folosească forța pentru a schimba lucrurile pe teren. Pentru mulți dintre aliații din zona sudică, extinderea organizației teroriste Stat Islamic și a altor grupari teroriste, intrarea în colaps a unor țări care erau stabile anterior, cum ar fi Libia, existența unui asemenea potențial și pentru alte state din nordul Africii reprezintă o amenințare”, a declarat Alexander Vershbow la Digi24.

În aceste condiții, NATO ia în calcul creșterea numărului de exerciții comune ale flotelor României. Bulgariei și turciei în Marea Neagră, dar și posibilitatea participării altor aliați, precum Ucraina.

De asemenea, oficialul NATO a precizat că baza de la Deveselu va trece în subordinea alianței în următoarele sătpămâni: “Facilitatea este un proiect bilateral între România și SUA, dar capabilitatea o să intre foarte curând sub comanda și controlul NATO”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here