Primarul din Izvoarele rămâne fără funcţie după ce a fost pus sub control judiciar pentru abuz

Primarul comunei Izvoarele, Florian Constantin, a rămas fără funcţie pe final de mandat din morive de ordin penal, el fiind pus sub control judiciar de Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt într-un dosar în care este cercetat pentru abuz, informează OLT-ALERT.  

„Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din data de 25.04.2016 luarea măsurii controlului judiciar faţă de primarul comunei Izvoarele, jud. Olt, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, asimilată infracţiunilor de corupţie prev. de art. 132 din Lg. nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.p. , pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 25.04.2016, până la data de 23.06.2016”, se arată într-un comunicat al parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Totodată, pe timpul cât se află sub control judiciar, în sarcina edilului inculpat s-a instituit, printre alte obligaţii, şi aceea de a nu mai exercita funcţia de primar al comunei Izvoarele, în desfăşurarea căreia a săvârşit fapta penală din prezenta cauză.

Procurorii au reţinut că, la data de 19.08.2013, în calitate de primar, Florian Constantin a angajat patrimonial comuna Izvoarele printr-un contract de împrumut ce a fost încheiat cu încălcarea dispoziţiilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, referitoare la condiţiile de contractare a împrumuturilor interne, pentru realizarea de investiţii publice de interes local.

„Prin activitatea desfăşurată, inculpatul C.F. a obţinut nelegal fonduri pentru finanţarea lucrării de construcţii vizând proiectul «Campus Şcolar la Şcoala de Arte şi Meserii Izvoarele, judeţul Olt», creând astfel o pagubă în patrimoniul comunei Izvoarele, în cuantum de 216. 002,92 lei”, susţin procurorii.

Anchetatorii precizează că „punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here