Amenzi de zeci de mii de lei şi zeci de kilograme de carne de miel confiscate în Slatina

Furturile de animale, transporturile ilegale de animale vii şi al produselor din carne, sacrificarea animalelor şi evaziunea fiscală se află în atenţia poliţiştilor mai mult decât de obicei în această perioadă premergătoare a Sărbătorii Paştelui. Astfel, doar într-o singură zi, joi, oamenii legii şi reprezentanţii DSVSA Olt au aplicat sanţiuni de peste 26.000 de lei şi au confiscat aproape 50 de kilograme de carne care va fi distrusă.

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, poliţiştii de investigare a criminalității economice, alături de reprezentanţi ai Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, acţionează în vederea prevenirii sacrificării mieilor fără respectarea prevederilor legale în domeniu, a identificării transporturilor ilegale de animale sacrificate şi sustrase.

„În cadrul acţiunilor, sunt efectuate controale în abatoarele, pieţele, laboratoarele, târgurile, oboarele şi magazinele care comercializează animale sacrificate şi subproduse din carne, pentru verificarea legalităţii funcţionării acestora, identificarea persoanelor care valorifică ilegal animale şi pentru depistarea cărnii provenite din sacrificări ilegale”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

De asemenea, acţiunile vizează şi verificarea operaţiunilor derulate de societăţile comerciale care desfăşoară activităţi de valorificare a cărnii şi subproduselor din carne, privind respectarea legislaţiei sanitar veterinare.

În acest context, joi, 28 aprilie, au fost efectuate controale în pieţe şi societăţi comerciale din municipiul Slatina, în urma cărora au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.600 lei.

Totodată, au fost indisponibilizate în vederea distrugerii 47 kilograme de carne de miel, improprii consumului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here