VIDEO Cristian Burci şi Ion Dinoiu, REŢINUŢI de DIICOT Olt în dosarul Romvag Caracal

Procurorii DIICOT Olt au hotărât, miercuri noaptea, să îl reţină pentru 24 de ore pe omul de afaceri Cristian Burci, patronul ziarului Adevărul, în dosarul în care acesta este acuzat de devalizarea fostei fabrici de vagoane SC Romvag SA Caracal. Alături de el au mai fost reţinute alte patru persoane, printre care se numără şi Ion Dinoiu, fost director al societăţii şi candidat al UNPR la funcţia de primar al oraşului Caracal.

Pe lângă cei doi, au mai primit mandate de reţinere pentru 24 de ore Clara Clementina Gheocov, fost director ROMVAG şi actual administrator special al Adevărul Holding, Wilson Stancu, membru în Consiliul de Administraţie al SC Romvag SA Caracal şi Denisa Turcu, fost administratorul special al „Adevărul Holding”. Procurorii DIICOT Olt au audiat, miercuri, nu mai puţin de 12 persoane în acest dosar.

Persoanele reţinute urmează să fie prezentate, joi, în faţa magistraţilor de la Tribunalul Olt cu propunerea de arestare preventiv pentru 30 de zile.

Cristian Burci a fost ridicat miercuri de oamenii legii după ce poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt și procurorii DIICOT – BT Olt au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza localităților București, Chiajna și Corbeanca în dosarul în care mai multe persoane sunt suspectate că au devalizat fostul producător de vagoane de la Caracal, SC Romvag SA, cu circa opt milioane de euro.

Potrivit procurorilor DIICOT, membrii grupului infracțional sunt bănuiţi că, în perioada 2006 – 2016, prin abuz în serviciu și delapidare, ar fi prejudiciat fosta fabrică de vagoane din Caracal cu 7.099.000 euro și 3.811.756 lei, iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile și evidențierea în documente contabile care au la bază operațiuni fictive ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 25.646.825 lei.

De asemenea, oamenii legii spun că importante sume de bani, care trebuiau direcționate către societatea respectivă, care era beneficiarul real, ar fi fost dirijate în mod fraudulos, către persoane fizice și societăți comerciale controlate de membrii grupului infracțional.

În prezent, procurorii DIICOT Olt efectuează cercetări pentru savârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată şi instigare la evaziune fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here