VIDEO Dragnea a declarat, la Slatina, că nu îi cedează lui Victor Ponta funcţia de preşedinte al PSD

Prezent, joi, la Slatina, împreună cu Victor Ponta, Liviu Dragnea a declarat, răspunzând la întrebarea când îi va ceda funcţia de preşedinte al partidului lui Ponta, că „în partidul Social Democrat funcţia de preşedinte nu se lasă…”.

„În partidul Social Democrat funcţia de preşedinte nu se lasă, nu se dă, nu se face cadou. La noi este o procedură amplă, în care preşedintele este ales de către toţi membrii. Deocamdată, spun deocamdată pentru că nimeni nu e ales pe viaţă, exercit această funcţie şi se pare susţinerea în partid este la fel de mare ca atunci când am fost ales”, a spus liderul social-democraţilor.

La rândul său, Victor Ponta a declarat că nu îşi doreşte, deocamdată, nici o funcţie politică în partid, cel puţin până la finalizarea anchetei care îl vizează.

„Nu mi-a cerut nimeni din PSD şi nu m-a împins nimeni din PSD pe scări, nici de la partid, nici de la guvern. Am plecat dintr-un motiv pe care l-am explicat şi dacă va fi cazul îl voi mai explica, legat de o atitudine din punctul meu de vedere inacceptabilă a celui care este preşedintele ţării vizavi de moartea unor oameni în noiembrie. Nu-mi doresc şi nu voi ocupa nici o funcţie politică în cadrul Partidul Social Democrat până la momentul la care îmi voi finaliza toate procedurile mele judiciare. Dar nici nu trebuie să am neapărat o funcţie politică, am discutat lucrul ăsta cu Liviu. Slavă Domnului, am o voce destul de puternică şi când vreau să spun ceva, cu ajutorul dumneavoastră, al celor de la presă, sau cu ajutorul reţelelor sociale faţă de care m-am ataşat foarte tare în ultima perioadă, oamenii aud poziţiile mele”, a reliefat fostul premier al României.

Despre revenirea sa în zona activă a PSD, Victor Ponta a declarat că a fost rugat de toţi colegii să sprijine partidul campania electorală atât pentru alegerile locale, cât şi pentru alegerile parlamentare.

„Toţi mi-au cerut după părerea mea un lucru de bun-simţ, acela de a sprijini partidul în campania electorală şi de la locale, şi de la parlamentare unde de altfel voi fi şi candidat tot în judeţul Gorj. De ce de bun-simţ? În primul rând pentru că am o datorie faţă de Partidul Social Democrat care de 15 ani m-a sprijinit întodeauna pentru toate funcţiile şi poziţiile publice în care am candidat, şi în al doilea rând pentru că am absoluta convingere că în 2016 Partidul Social Democrat este o variantă de conducere şi locală, şi naţională, mult mai bună decât varianta Iohannis – PNL şi ceea ce avem azi, mai ales guvernul tehnocrat. Deci vin şi din datorie, dar vin şi din convingere în campania electorală şi pentru candidatul de la Slatina, pentru candidaţii din judeţul Olt, şi pentru ceilalţi candidaţi ai PSD de la nivel naţional. Voi face acelaşi lucru în campania de la parlamentare unde, repet, voi candida tot pentru funcţia de deputat, tot în judeţul Gorj”, a spus Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here