VIDEO Candidatul PND la Primăria Slatina, George Ionică, vrea transparenţă totală în administraţie

Candidatul Partidului Naţional Democrat (PND) la Primăria Slatina, George Alexandru Ionică, propune slătinenilor o transparenţă totală a actului administrativ, înfiinţarea unui spital municipal şi a unui al doilea azil pentru bătrâni, dar şi construirea de creşe. Acestea sunt doar câteva dintre punctele cuprinse în programul său electoral despre care candidatul PND a vorbit, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, prilej cu care au fost prezentaţi mai mulţi dintre candidaţii pentru consiliul local.

George Alexandru Ionică pune accent, înainte de toate, pe o transparentizare totală a activităţii administraţiei publice locale, astfel încât să nu mai existe nici o suspiciune, cât de mică, asupra proiectelor implementate şi, mai ales, asupra modului în care sunt ele implementate, măsură care face parte, de altfel, din programul noului Partid Naaţional Democrat. Printre altele, George Ionică propune ca toate şedinţele consiliului local să fie transmise în direct, iar site-ul primăriei să devină o sursă de informare a cetăţenilor, în timp real, despre tot ce se întâmplă în instituţie, despre contractele încheiate cu diverşi furnizori de servicii, despre derularea acestora şi despre orice modificare a lor.

„Principalul meu obiectiv este ca raşul Slatina să aparţină locuitorilor oraşului şi nu unor oameni care ocupă funcţii pentru perioade scurte de timp. De aceea printre principalele noastre obiectivele este şi redarea transparenţei totale în cadrul instituţiilor, în cazul nostru al primăriei. Sperăm ca, după ce vom câştiga noi primăria, să putem demonstra că se poate un asemenea lucru. Dacă se poate în alte state, în alte ţări, de ce să nu se poată şi la noi?  Cred că este timpul ca lucrurile să se schimbe, pentru că este o altă eră, este era tehnologiei, a telefoanelor inteligente, este era în care nu este complicat să ai o cameră video şi să aibă loc în direct orice şedinţă de consiliu local. Este era în care trebuie şi se poate, dar mai ales trebuie ca bugetul să fie în permanenţă pe site-ul primăriei, să fie în permanenţă actualizat. Nu este normal ca bugetul urbei să fie secret. Este aproape imposibil să afli ce se va petrece anul viitor sau în anul în curs. Este important ca fiecare lucrare pe care o plăteşte primăria să fie monitorizată video, transmisă în direct, inclusiv cu posibilitatea ca orice cetăţean să poată verifica ce s-a întâmplat acum trei zile”, a declarat candidatul PND la funcţia de primar.

Printre obiectivele acestuia, dintr-un lung şir de priorităţi conţinut de platforma sa electorală, se mai numără înfiinţarea unui spital municipal (lucru care ar scădea presiunea pe Spitalul Judeţean Slatina), a unor noi azile de bătrâni şi construirea mai multor creşe care să rezolve, o dată pentru totdeauna, problema familiilor cu copii între trei luni şi trei ani. Scăderea impozitului pe imobile atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice şi înfiinţarea unui moll pe terenul fostei unităţi militare sunt alte propuneri pe care candidatul PND le face slătinenilor.

La întâlnirea cu presa s-a aflat şi preşedintele PND Olt, consilierul judeţean Valeriu Guinea, care a declarat că Partidul Naţional Democrat, nou înfiinţat, se vrea un partid al oamenilor corecţi, necorupţi. „Dacă întrebăm un alegător ce părere are de clasa politică, de politicieni, ne va spune că are o părere foarte proastă. Toţi vor fi caracterizaţi ca hoţi, corupţi, laşi, duplicitari, care îşi urmăresc proprii interese. Ei nu ne reprezintă pe noi, pe oamenii cu dificultăţi, cu probleme. Noi ne dorim a fi un partid de oameni tineri, motivaţi, oameni care vrem într-adevăr să facem ceva”, a spus liderul PND Olt.

De asemenea, în faţa jurnaliştilor s-a aflat şi consilierul local Sorin Floricu, fost membru PP-DD, ca şi Valeriu Guinea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here