Adi Creţu, reţinut de procurori / UPDATE: Instanţa l-a plasat sub control judiciar

UPDATE: După ce, luni, procurorii l-au reţinut pe Laurenţiu Şerban pentru prejudicierea Primăriei caracal cu peste 160.000 de lei şi după ce el a fost prezentat Judecătoriei Caracal cu propunerea de arestare preventivă, instanţa a decis că cel în cauză poate fi cercetat sub control judiciar.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Omul de afaceri slătinean Şerban Laurenţiu, zis Adi Creţu, a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal pentru prejudicierea Primăriei caracal cu peste 160.000 de lei prin fraude economice. Acesta a primit mandat de reţinere după poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au efectuat percheziţii la locuinţa sa şi la sediul firmei sale din Slatina.

În urma perchezițiilor de luni, de la locuinţa suspectului şi de la sediul firmei au fost ridicate mai multe documente de interes în cauză.

„Polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere, administratorul firmei vizate fiind condus la sediul poliției, pentru audieri. Față de cel în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Olt.

Din cercetări a reieșit că, la data de 20 februarie 2014, Laurenţiu Şerban, în calitate de administrator al unei firme din municipiul Caracal, ar fi încheiat cu Primăria Caracal un contract de prestări servicii veterinare și de deparazitare a câinilor fără stăpân, care erau aduşi la adăpostul de câini din Slatina. În urma verificărilor s-a stabilit că adăpostul din Slatina, vizat în contractul în cauză, nu avea angajați, iar certificatul de funcționare sanitar-veterinară i-a fost retras în vederea anulării.

În urma desfășurării contractului, instituția publică beneficiară ar fi fost prejudiciată cu 166.408 lei.

Laurenţiu Şerban este, la această oră, prezentat magistraților, cu propunerea de arestare preventivă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here