Opt persoane, săltate de poliţiştii din Olt în dosarul evaziunii de 7.000.000 lei

În urma celor 20 de percheziţii efectuate, miercuri, de poliţiştii olteni la locuințe și societăți comerciale din București și județele Olt, Dolj, Ilfov și Brașov, opt persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost conduse la audieri. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 7.000.000 lei.

În urma percheziţiilor, oamenii legii din Olt au ridicat documente de evidență contabilă și mijloace de stocare a datelor, în vederea probării activităţii infracţionale. De asemenea, opt persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, pentru audieri. Printre acestea se numără şi administratorul firmei SC Vargo Antret SRL Slatina, înfiinţată în 2011 şi specializată în comerţul cu produse diverse. Informaţii financiare la Fisc despre această firmă nu se regăsesc, însă, decât pentru anul 2011.

Din cercetări a reieșit că administratorul unei societăți comerciale, ce are ca obiect de activitate intermedieri cu produse diverse, în perioada 2011 – 2015, ar fi evidenţiat în contabilitate achiziții fictive de lingouri de aluminiu de la firme de tip ,,fantomă” și nu ar fi înregistrat, în întregime, veniturile obţinute.

„Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de 7.248.900 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit”, a dcelarat ofiţerul de relaţii cu presa din cadrul IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

În Olt, percheziţiile au loc în Slatina (la şase adrese) şi în Corabia, Drăgăneşti-Olt şi Coteana, la câte o adresă domiciliară.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Poliției Capitalei, inspectoratelor de poliție județene Dolj, Ilfov și Brașov, polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale din Olt, Dolj, Ilfov, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here