Deputaţii de Olt Gigel Ştirbu (PNL) şi Florin Iordache (PSD), cu goluri de memorie la CV

Printre cei peste 100 de deputaţi senatori care au absolvit cursurile Colegiului Național de Apărare (CNAp) se numără şi deputaţii de Olt Gigel Sorinel Ştirbu, preşedintele PNL Olt, şi Florin Iordache, membru al PSD, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Încercând să obţină de la ei detalii privind cunoştinţele acumulate la acest organism, ce materii au parcurs şi cine le-a predat aceste cursuri, jurnaliştii de la pressone.ro nu au reuşit decât să îi enerveze pe cei doi demnitari, care nu au prea ştiut ce să răspundă.

După ce aceştia au dat câteva amănunte extrem de evazive, fără nimic concret în ele, au închis, subit, telefoanele, dovedind că au „urmat” aceste cursuri mai mult în lipsă, făcând parte dintre cei la care moda CV-urilor artificial create, ca să nu spunem fabricate, a prins de minune.

Iată discuţiile purtate de jurnaliştii de la pressone.ro şi cei doi demnitari:

Un alt absolvent al CNAp este deputatul PNL Gigel Știrbu, fost ministru al Culturii pentru o scurtă perioadă. El a urmat cursurile Colegiului în 2008 și susține că, în acea perioadă, fiecare instituție trebuia să trimită o persoană la specializare. Când l-am întrebat însă ce materii a studiat, Știrbu a avut o ieșire nervoasă.

– Cine v-a recomandat la Colegiu? Cum funcționează?

Gigel Știrbu: Ei, în momentul ăla eram secretar de stat. Au venit către fiecare instituție, către fiecare minister… o adresă din partea Colegiului. De fapt, a fost un curs de vreo 3 luni, din câte îmi amintesc, pe“Securitate și bună guvernare”. Eu, fiind secretar de stat în acel moment la Ministerul Culturii, am primit decizia să mă duc să urmez aceste cursuri, pentru că fiecare instituție trebuia să trimită o persoană. Deci, nu m-am dus eu să mă înscriu așa. Nu.

– Ați achitat vreo taxă?

– Nu.

– Ce cursuri ați făcut? Ce materii v-au plăcut?

– Păi, cred că… Repet: 2008. Trei luni. Da?

Deci, nu vă amintiți.

– Cum adică să nu-mi amintesc? Îmi amintesc!

 Cine v-a predat acolo? Ce cursuri ați urmat?

– Domnișoară, sunt în ședința Comisiei pentru cultură. Dacă m-ați luat acum să mă țineți de vorbă o jumătate de oră, nu pot să stau o jumătate de oră la telefon! V-am spus datele de care aveți nevoie! Vă mulțumesc!(închide telefonul).

O reacție la fel de stranie a avut deputatul PSD Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

– Am văzut că ați terminat cursurile Colegiului de Apărare în 2006. De atunci, peste 100 de colegi de-ai dumneavoastră au mers la acel Colegiu. Dumneavoastră de ce v-ați înscris acolo?

Florin Iordache (foto): O mai bună pregătire…. a cunoașterii fenomenului. Sunt foarte multe lucruri interesante pe care le-am aflat acolo. Cam asta.

– Ce cursuri ați urmat?

– Cum? La Colegiu… Cursuri de scurtă durată. Perfecționarea cunoștințelor pe care le am. Fiecare dintre colegii mei bănuiesc că are un anumit motiv pentru care a venit și a participat.

– Ce specializare ați avut?

(Nu răspunde.)

Mă auziți?

Închide telefonul.

•••

PressOne a identificat 113 senatori și deputați, din totalul de 541 de membri ai Parlamentului, care au diplomă din partea acestui Colegiu, aflat în subordinea Ministerului Apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here