Olt: Zeci de elevi surprinşi chiulind de la şcoală şi sute de sancţiuni aplicate de poliţişti

Acţiunile de control pe care poliţiştii olteni le-au intensificat în perioada 9 – 13 mai în incinta şi în preajma unităţilor şcolare au dat roade pe mai multe paliere privind prevenţia si siguranţa publică, dar şi în privinţa elevilor care obişnuiesc să chiulească de la orele de curs.

Peste 70 de elevi au fost depistați absentând de la cursuri, motiv pentru care au fost efectuate informări către instituțiile abilitate, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

„Polițiștii au desfășurat în cadrul orelor de curs 218 activități preventive, au susținut 85 de sesiuni de consiliere și au depistat 73 de elevi care absentau de la cursuri. Polițiștii au desfășurat activități pe trei paliere: prevenire prin acţiuni educative, verificarea modului de supraveghere, pază și acces în unităţi şi acordarea sprijinului de specialitate în activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenind în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare şi sesizate prin „112” şi în combaterea absenteismului şcolar.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Oamenii legii au aplicat 275 de sancțiuni contravenționale.

Zilnic, echipaje de poliţie au fost prezente în zonele de acces în şcoli, la orele la care elevii intră la cursuri, precum și atunci când ies de la cursuri. De asemenea, polițiștii au patrulat în zona şcolilor şi în perioadele când elevii nu au cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii.

Astfel, au fost aplicate 262 de sancțiuni contravenționale prevăzute de O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, polițiștii au efectuat 132 controale în domeniul respectării prevederilor Legii nr. 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, în urma cărora au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale.

„Reamintim că, siguranța în școli este o prioritate a Poliției Române, astfel că, de la începutul anului școlar, numărul infracţiunilor sesizate în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar s-au redus cu 14%, faţă de perioada similară a anului școlar trecut”, a mai spus Claudia Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here