Emil Moţ, candidatul PSD la Primăria Slatina: „Un primar lucrează pentru comunitate. Scurt. Nu există loc de altceva”

Absolvent de studii politice şi de drept, dar şi al mai multor cursuri de administraţie şi ocupant al mai multor funcţii publice de conducere de-a lungul anilor, deputatul Emil Moţ, candidatul PSD la funcţia de primar al Slatinei, spune că această din urmă opţiune i-a atras o mare responsabilitate care l-a făcut să se implice imediat după lansarea candidaturii în rezolvarea unor probleme importante pentru comunitate. Despre ce vrea să facă din poziţia de primar al municipiului-reşedinţă de judeţ, despre ambiţiile sale şi despre lucrurile importante din viaţa lui, Emil Moţ a fost de acord să vorbească în cadrul unui dialog propus de OLT-ALERT

OLT-ALERT: Luaţi această candidatură ca pe o provocare sau ea este mai mult decât atât?

Emil Moţ: Atunci când am anunțat că voi candida pentru funcția de primar al Slatinei, mi-am asumat o mare responsabilitate. Am știut că eu, Emil Moț, candidatul PSD la Primăria Slatina, trebuie să câștig încrederea slătinenilor prin soluții, idei, în urma unor dezbateri, a unor discuții cu cetățenii. Eu nu puteam să promit orice, ci trebuia să explic, să fiu informat despre fiecare cartier în parte. Am învățat multe în aceste luni și am încercat să rezolv problemele oamenilor alături de echipa de consilieri locali PSD.

OLT-ALERT: Aveţi opt contracandidaţi; se regăseşte printre ei vreunul la care sunteţi mai atent în ceea ce priveşte numărul de voturi pe care l-ar putea obţine?

Emil Moţ: Eu mă concentrez pe ceea ce am eu de făcut. Pe o campanie civilizată bazată de discuții cu slătinenii.

OLT-ALERT: Atacuri virulente la adresa dumneavoastră au fost lansate imediat după anunţul oficial privind candidatura dumneavoastră şi, după cum decurg lucrurile, cel mai probabil ele se vor înteţi în perioada imediat următoare. Veţi răspunde într-un  fel sau altul acestor atacuri?

Emil Moţ: Dacă așa au înțeles unii că se face campanie electorală, este problema lor. Eu și echipa mea am ales să ne construim altfel mesajul. I-am ascultat pe slătineni și am spus că trebuie să ”continuăm să construim Slatina”.

OLT-ALERT: Care credeţi că sunt atu-urile dumneavoastră graţie cărora electoratul să vă prefere în dezavantajul celorlalţi candidaţi?

Emil Moţ: Ofertele pe care le-am făcut şi le fac oamenilor sunt atu-urile mele. Eu le-am oferit un card cu prioritățile mele. Crearea a 2.000 de locuri de muncă, dintre care 1.000 în Parcul Industrial, modernizarea blocului central al Spitalului Județean de Urgență Slatina, creșterea siguranței cetățeanului prin extinderea sistemului de supraveghere video, introducerea pazei în toate unitățile de învățământ și rezolvarea problemei câinilor vagabonzi. Trebuie să rezolvăm și problema locurilor de parcare prin amenajarea a cel puțin 1.000 de locuri noi de parcare, prin construirea de parcări supraetajate. Să finalizăm reabilitarea termică și amplasarea de containere de gunoi îngropate, 45 de containere urmând a fi montate chiar în următoarea perioadă. În plus, toate locurile de joacă vor fi modernizate. Sunt obiective care se pot realiza, nu promisiuni electorale simpliste, iar în toată această perioadă le-am explicat slătinenilor, fie pe paginile mele de facebook, fie la întâlnirile din cartiere, cum se pot realiza.

OLT-ALERT: Încă de când aţi fost declarat oficial candidat al PSD v-aţi implicat în găsirea unor soluţii pentru populaţia oraşului, precum diminuarea facturii la apă şi canalizare sau scăderea taxelor şi impozitelor, având de partea dumneavoastră, e drept, şi majoritatea consiliului local. Avem de-a face cu nişte mişcări electorale, sau astfel de acţiuni vor continua şi după alegerile locale, în contextul în care veţi fi ales primar, evident?

Emil Moţ: Acestea au fost măsuri pe care a trebuit să le luăm rapid și nu puteam să aștept până pe 5 iunie, când, cu ajutorul slătinenilor, sper că voi fi primarul Slatinei. De aceea, am lucrat cu echipa de consilieri locali ai PSD și am reușit să scădem taxele și impozitele locale, să eliminăm taxa pe apă pluvială din factura de apă şi să oferim gratuitate la transportul public elevilor, studenților și pensionarilor. Sunt lucruri pe care un primar trebuie să le facă și normal că vom mai lua astfel de măsuri care să îi ajute pe oameni. Un primar lucrează pentru comunitate. Scurt. Nu există loc de altceva.

OLT-ALERT: Aţi informat opinia publică în legătură cu mai multe proiecte pe care le aveţi pentru Slatina. Care ar fi, pentru dumneavoastră, prioritatea zero, cel mai urgent proiect care trebuie pus în aplicare?

Emil Moţ: Fiecare proiect despre care am vorbit este o prioritate pentru slătineni, așa că toate trebuie puse în aplicare pentru că cetățenii le vor.

OLT-ALERT: Sunt câteva proiecte anunţate de ani de zile, dar care nu au prins niciodată viaţă, deşi sunt vitale pentru Slatina. Printre ele se numără cel privind centura municipiului-reşedinţă de judeţ. Credeţi că, la sfârşitul mandatului de primar pe care îl doriţi vă veţi putea lăuda şi cu o asemenea realizare?

Emil Moţ: Îmi doresc din tot sufletul ca Slatina să aibă cât mai repede o șosea de centură. Povestea ei este lungă și sper să aibă un final fericit. În campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012, am promis ca vom găsi finanțare pentru centura Slatinei. Anul trecut am făcut un amendament și au fost prinși în buget 200 de miliarde de lei vechi pentru studiul de fezabilitate. CNADNR nu a reușit să îi cheltuite și proiectul centurii nu a început. Anul acesta, împreună cu colegii parlamentari am făcut din nou un amendament prin care am solicitat cei 200 de miliarde de lei vechi pentru centură, dar nu s-au mai aprobat. Vom face cu toții toate eforturile pentru ca această investiție să înceapă. Și Guvernul trebuie să înțeleagă faptul ca Slatina este un oraș industrial important care trebuie să scape de traficul greu.

OLT-ALERT: Un primar cu un guvern potrivnic nu se mişcă tocmai comod în mandatul său. Credeţi că nu va fi cazul dumneavoastră, credeţi că PSD va da şi un premier în toamnă?

Emil Moţ: Eu asta îmi doresc și vreau să îi conving pe toți oltenii că numai lucrând în echipă, primar, președinte de consiliu județean, parlamentari și guvern putem să obținem finanțare pentru investițiile mari de infrastructură de care Slatina are atâta nevoie, cum ar fi o centură sau o autostradă. De aceea, trebuie să avem un Guvern competent care să înțeleagă de ce are Slatina nevoie ca să își continue dezvoltarea.

OLT-ALERT: Ce vă reprezintă cel mai mult în viaţă?

Emil Moţ: Calitatea de tată. Pentru că fiul meu este cea mai mare realizare a mea ca om, iar dacă slătinenii îmi vor acorda votul pe 5 iunie și voi deveni primar, acest rol va deveni, şi el, un rost în viaţă pentru mine. Una este să faci lucruri pentru tine şi pentru familia ta, alta este să ai realizări pentru ceilalţi. Împreună cu echipa de consilieri şi cetăţenii vom continua să construim Slatina și să o transformăm în orașul în care să trăim cu drag.

OLT-ALERT: Ce pasiuni aveţi?

Emil Moţ: Tenisul de masă, pescuitul și vânătoarea.

OLT-ALERT: Ce vă place cel mai mult?

Emil Moţ: Să îmi petrec fiul alături de fiul meu. Descopăr lumea alături de el, iar aceste momente sunt de neprețuit.

OLT-ALERT: Ce vă displace cel mai mult?

Emil Moţ: Neseriozitatea.

OLT-ALERT: Vă mulţumim pentru răspunsuri.

Emil Moţ: Şi eu vă mulţumesc pentru întrebări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here