Exerciţiu / Pădurea Căzăneşti a luat foc. Trei persoane, intoxicate cu fum

Un incendiu devastator s-a petrecut, marţi, în Pădurea Căzăneşti din nordul judeţului Olt, pe raza Ocolului Silvic Vultureşti. Izbucnit din neglijenţa unor muncitori, focul a cuprins 1,5 hectare de pădure. Pentru stingerea incendiului pompierii şi voluntarii din zonă au folosit mai multe autospeciale. Ca un făcut, în zonă salvatorii au descoperit şi un proiectil neexplodat. Doi pompierii şi un localnic s-au intoxicat cu fum. 

Din fericire, acesta a fost doar un scenariu utilizat de ISU Olt în cadrul unui exerciţiu de stingere a unui incendiu de pădure.

Conform scenariului de desfășurare, ca urmare a neglijenței unor muncitori de la parcul de rezervoare Căzănești, în jurul orei 10.30, a izbucnit un incendiu de litieră în partea sudică a pădurii Căzănești. Incendiul a fost observat de cetățeni care au alertat șeful de district al cantonului. Incendiul a fost anunțat la 112 și la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Verguleasa, iar personalul Ocolului Silvic și cetățenii au acționat pentru limitarea propagării incendiului. Din cauza rafalelor de vânt, incendiul s-a propagat la coronament, pe circa 1,5 hectare. Pe timpul operațiunilor de stingere, doi pompieri din cadrul SVSU Verguleasa și un localnic s-au intoxicat cu fum. În timp ce se executau fâșii de siguranță care să limiteze propagarea incendiului, a fost descoperit un proiectil neexplodat.

Pentru rezolvarea situațiilor tactice, au participat la acest exercițiu: o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autoșenilată, o ambulanță SMURD, un autocamion, o autospecială pentru intervenții pirotehnice, punctul de comandă mobil și forțe și mijloace din cadrul IPJ Olt, IJJ Olt, SVSU Verguleasa și Ocolului Silvic Vulturești.

„Principalele obiective ale exercițiului au fost: antrenarea forțele participante, pregătirea personalului ocolului silvic pentru cunoașterea procedurilor de urmat în cazul producerii unui incendiu, verificarea cooperării între forțele participante la exercițiu și verificarea stării căilor de acces și a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenție”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

În ultima perioadă pompierii olteni au desfăşurat numeroase exerciţii de stingere a unor incendii apărute, conform scenariilor de lucru, nu doar în zone forestiere, ci şi la instituţii publice sau la entităţi industriale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here