UPDATE/Candidatul ALDE la Primăria Brâncoveni riscă să fie acuzat de MITĂ electorală

UPDATE: Petrecerea a avut loc pe o proprietate a candidatului ALDE, cu participarea a circa 40 de persoane, mulţi dintre ei urmând să se prezinte la urne în 5 iunie pentru alegerea primarului şi a consilierilor locali. 

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Candidatul ALDE la funcţia de primar al comunei Brâncoveni, Daniel Florin Vînătoru, riscă să fie acuzat de coruperea alegătorilor prin acordarea de hrană şi băutură invitaţilor la petrecerea prin care îşi va sărbători ziua de naştere.

Candidatul ALDE de la Brâncoveni va organiza petrecerea vineri după-amiază, începând cu ora 16.00, pe o proprietate a sa unde funcţionează şi un local, eveniment la care a invitat un mare număr de oameni, spre deosebire de anii trecuţi. Anul acesta situaţia este însă una atipică pentru Daniel Florin Vînătoru, care are calitatea de candidat şi care organizează o petrecere în plină campanie electorală, şi aceasta atipică faţă de campaniile anterioare, pentru că, potrivit modificărilor legislative, candidaţii nu mai pot oferi produsele pe care, până în urmă cu patru ani, le puteau oferi alegătorilor.

Contactat de OLT-ALERT, candidatul ALDE la Primăria Brâncoveni a confirmat că intenţionează să-şi sărbătorească ziua de naştere cu mulţi invitaţi, printre care şi rude, spunând că va îndepărta afişele electorale din zona în care va avea loc petrecerea şi că le va cere invitaţilor să nu se refere la candidatura sa şi la funcţia pentru care candidează.

El are însă calitatea de candidat, se află în plină campanie electorală, iar Ghidul finanțării campaniei electorale la alegerile locale din anul 2016, aprobat prin Hotărârea 19/2016 de Autoritatea Electorală Permanentă, prevede, la art. 27, alin. 3, că „în campania electorală, competitorilor electorali le este interzisă achiziționarea, oferirea, distribuirea sau darea, în mod direct sau indirect, a pixurilor, a cănilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, a gecilor, a impermeabilelor, a pelerinelor, a vestelor, a șepcilor, a căciulilor, a fularelor, a sacoșelor, a pungilor, a umbrelelor, a găleților, a brichetelor, a chibriturilor, a produselor alimentare, a produselor alcoolice, a țigărilor și a altor produse asemenea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here