Detalii din dosarul în care a fost reţinut primarul comunei Icoana pentru abuz şi MITĂ electorală

Foto: linia1.ro

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a confirmat, vineri, oficial reţinerea pentru 24 de ore a primarului comunei Icoana, Gheorghe Perieţeanu, candidat al PNL pentru încă un mandat de primar, pentru abuz în serviciu şi mită electorală.

În fapt, primarul Gheorghe Perieţeanu ar fi obţinut de la o firmă din Slatina o sponzorizare de 10.000 de lei pentru organizarea zilei comunei, în 21 mai, de Ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, însă banii ar fi fost folosiţi în interesul personal al primarului. Totodată, potrivit procurorilor, edilul le-ar fi cerut mai multor funcţionari ai primăriei să distribuie oamenilor tichete valorice, tipărite în mod abuziv, în scopul de a obține capital electoral.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore a suspectului :

  • PERIEŢEANU GHEORGHE, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,abuz în serviciu”, prev. şi ped de art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin.(1) din C. Pen., ,, folosirea influenței ori autorității în scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, şi ped. de art. 13 din Legea nr. 78/2000 și ,,coruperea alegătorilor”, prev. şi ped. de art. 386 alin. (1) din C. Pen.

Prin ordonanţa motivată din data de 26.05.2016, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de numitul PERIEŢEANU GHEORGHE pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,abuz în serviciu”, prev. şi ped de art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin.(1) din C. Pen., ,, folosirea influenței ori autorității în scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, prev. şi ped. de art. 13 din Legea nr. 78/2000 și ,,coruperea alegătorilor”, prev. şi ped. de art. 386 alin. (1) din C. Pen.

În fapt, s-a reţinut că suspectul Perieţeanu Gheorghe, în calitate de primar al comunei Icoana și de șef al Organizației P.N.L. din comuna Icoana, a obținut o sponsorizare de 10.000 lei de la S.C. M. S.R.L.- Slatina pentru organizarea ,,Zilei Comunei Icoana”, bani pe care i-a folosit în interes personal.

Totodată, s-a reţinut că suspectul Perieţeanu Gheorghe, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, a dispus ca martorii M. F., S. V., P. R., T. C., C. I., C.C.D. și P. M, funcţionari ai Primăriei comunei Icoana, să distribuie tichete valorice, tipărite în mod abuziv, în scopul de a obține capital electoral.

Numitul Perieţeanu Gheorghe va fi prezentat în cursul zilei de astăzi, 26 mai 2016, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina cu propunerea de luare faţă de acesta a măsurii procesuale a arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi efectuarea în continuare a urmăririi penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, care au ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here