FOTO-VIDEO/O nouă generaţie de elevi şi-a luat zborul din Colegiul Naţional „Radu Greceanu”

O nouă generaţie de elevi slătineni şi-a luat zborul din vechiul şi renumitul Colegiu Naţional „Radu Greceanu”. Festivitatea de absolvire a promoţiei 2016 s-a consumat joi, 25 mai, cu mari emoţii din partea tuturor participanţilor, elevi, părinţi şi cadre didactice. Momentele despărţirii au generat şi lacrimi în rândul elevilor şi diriginţilor atunci când emoţiile au explodat. 

Festivitatea de absolvire a fost deschisă prin discursul directoarei colegiului, Gianina Pîrvu, care a subliniat importanţa momentului în viaţa elevilor şi a cadrelor didactice şi le-a urat absolvenţilor să-şi urmeze visurile mai departe şi succes în următoarea etapă, cea a studenţiei. Totodată, ea i-a îndemnat pe elevi să nu uite niciodată de unde au plecat.

„Alegeţi să faceţi ceea ce vă spune nu doar mintea, ci şi inima. Şi nu vă fie teamă de greşeli. Greşelile ne fac mai buni atâta timp cât le acceptăm şi învăţăm din ele. Şi, nu în ultimul rând, amintiţi-vă întotdeauna de unde aţi plecat. Aduceţi-vă aminte de «Radu Greceanu», pentru că «Radu Greceanu» îşi va aduce mereu aminte de voi”, a spus Gianina Pîrvu.

Apoi cataloagele celor nouă clase de absolvenţi au fost strigate pentru ultima oară pentru cei peste 300 de elevi îmbrăcaţi în robe de absolvenţi. A fost momentul când, uneori, au izbucnit lacrimi. Printre diriginţii care au strigat catalogul s-a numărat şi profesoara Liana Popa, dirigintă a clasei a XII-B, care le-a urat elevilor de care s-a despărţit succes nu doar la examenul de admitere la faclutate, ci şi la examenele vieţii „care, o să vedeţi, nu vor fi puţine”.


absolvire1

ansolvire2

absolvirea3

Evenimentul s-a încheiat, seara, cu o frumoasă petrecere de rămas-bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here