REACŢIA şefului PNL Olt, Gigel Ştirbu, în cazul lui Perieţeanu, reţinut pentru MITĂ electorală

Preşedintele PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu, a avut, vineri, o primă reacţie în cazul primarului comunei Icoana, Gheorghe Perieţeanu, candidat al PNL pentru încă un mandat de primar, reţinut joi seară de procurori pentru abuz în serviciu şi mită electorală.

Contactat de OLT-ALERT pentru o declaraţie pe acest subiect, Gigel Ştirbu a spus că „justiţia trebuie să-şi facă datoria”.

„Spun că nu ştiu ce s-a întâmplat, doar ce am citit şi eu în presă ştiu. Ce aş putea să spun eu, că justiţia trebuie să-şi facă datoria. Până la urma urmei există prezumţia de nevinovăţie. Dar nu pot să-mi pun un semn de întrebare că au fost zilele comunei organizate şi la Sâmbureşti, şi la Giuvărăşti, şi la Redea, şi la Văleni, da? Dar mai departe nu pot spune că probabil justiţia îşi va spune cuvântul”, a declarat preşedintele PNL Olt.

Primarul comunei Icoana, Gheorghe Perieţeanu, fost membru al PSD, a devenit membru al PNL la sfârşitul lunii februarie 2016, după ce liderii PSD Olt l-au anunţat că nu va mai avea susţinerea organizaţiei judeţene a Partidul Social Democrat pentru alegerile locale. Trecerea edilului în tabăra liberalilor a fost asumată de deputatul Gigel Ştirbu, care într-o conferinţă de presă a declarat că a purtat mai multe discuţii cu Perieţeanu pentru a-l determina pe acesta să candideze pentru încă un mandat de primar din partea PNL.

Candidatul PNL la funcţia de primar al localităţii Icoana a fost reţinut joi seară de procurori sub acuzaţiile de abuz în serviciu şi oferirea de mită electorală. Potrivit procurorilor de pe lângă Judecătoria Slatina, Gheorghe Perieţeanu ar fi obţinut de la o firmă din Slatina o sponzorizare de 10.000 de lei pentru organizarea zilei comunei, în 21 mai, de Ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, însă banii ar fi fost folosiţi în interesul personal al primarului. Totodată edilul le-ar fi cerut mai multor funcţionari ai primăriei să distribuie oamenilor tichete valorice, tipărite în mod abuziv, în scopul de a obține capital electoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here