Candidatul PNL pentru Primăria Icoana, Gheorghe Perieţeanu, pus sub control judiciar

Magistraţii Judecătoriei Slatina au respins, vineri seară, propunerea procurorilor de arestare preventivă a primarului din Icoana, Gheorghe Perieţeanu, reţinut joi seară pentru abuz în serviciu şi corupere a alegătorilor. Perieţeanu este acuzat că a obţinut o sponsorizare în bani pentru organizarea zilei comunei şi că a folosit banii în interes personal şi că a oferit bonuri valorice localnicilor pentru a fi votat la alegerile locale din 5 iunie.

„Respinge ca nefondate excepţia necompetenţei materiale şi excepţia necompetenţei după calitatea persoanei invocate de către apărătorii aleşi ai inculpatului Perieţeanu Gheorghe. În temeiul dispoziţilor art. 227 alin. 1 din Codul de procedură penală, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina şi, pe cale de consecinţă, dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut. În temeiul art. 227 alin. 2 din Codul de procedură penală raportat la art. 202 alin. 4 lit. b din Codul de procedură penală, dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Perieţeanu Gheorghe, pe o durată de 60 de zile de la data de 27.05.2016 până la data de 25.07.2016 inclusiv”, se arată în încheierea instanţei.

Totodată, magistraţii i-au impus inculpatului mai multe obligaţii pe durata acestei măsuri preventine. Perieţeanu trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, precum şi la judecătorul de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura, ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea, respectiv Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive sau măsura arestului la domiciliu. Decizia judecătorilor nu este definitivă, atât inculpatul, cât şi procurorii având drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a confirmat, vineri, oficial reţinerea pentru 24 de ore a primarului comunei Icoana, Gheorghe Perieţeanu, candidat al PNL pentru încă un mandat de primar, pentru abuz în serviciu şi mită electorală.

În fapt, primarul Gheorghe Perieţeanu ar fi obţinut de la o firmă din Slatina o sponzorizare de 10.000 de lei pentru organizarea zilei comunei, în 21 mai, de Ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, însă banii ar fi fost folosiţi în interesul personal al primarului. Totodată, potrivit procurorilor, edilul le-ar fi cerut mai multor funcţionari ai primăriei să distribuie oamenilor tichete valorice, tipărite în mod abuziv, în scopul de a obține capital electoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here