Candidaţii la Primăria Slatina au lipsit pe capete de la întâlnirea cu cetăţenii. Bălaşa: Nu vin la kitsch-uri-FOTO/VIDEO

Invitaţia candidatului PND la Primăria Slatina, George Ionică, lansată pentru toţi ceilalţi candidaţi de a participa la o dezbatere publică, în aer liber, pe Esplanadă, a proiectelor pe care le propun pentru municipiul-reşedinţă de judeţ, nu a fost onorată decât de candidatul PRM, Cristian Bughea. Cu toate acestea, cei doi candidaţi nu au renunţat la întâlnirea cu oamenii. Ei au stat de vorbă cu cetăţenii circa două ore, răspunzându-le la întrebări.

Scaunele celorlalţi candidaţi au rămas libere pe tot parcursul evenimentului; într-un fel, pentru că organizatorii au ataşat spătarelor celor nouă scaune imaginile celor care ar fi trebuit să fie, la propriu, acolo, motiv pentru unii să se pozeze pe locurile pe care trebuia să fie candidaţii.

dezbatere3

Doar doi dintre candidaţi au avut curaj să dea curs provocării unei dezbateri cu cetăţenii: George Ionică (PND) şi Cristian Bughea (PRM)

Dacă unii dintre candidaţii invitaţi au răspuns politicos că nu pot participa în mod motivat (precum candidatul ALDE, Cristian Bircea, care, în calitate de viceprimar, a trebuit să fie prezent la manifestările din cadrul Olipiadei Liceelor), alţii au tratat cu dispreţ învitaţia la o întâlnire cu cetăţenii. Este cazul candidatului PNL, Marius Bălaşa, care a refuzat nepoliticos invitaţia la o discuţie sinceră cu cetăţenii, spunând, arogant, că el nu participă la astfel de kitsch-uri. „Dacă dânsul are o asemenea atitudine acum, când e doar candidat, cum se va comporta dacă s-ar vedea pe scaunul de primar? Eu aş fi vrut să fie nu doar dânsul aici, ci toţi candidaţii, să îi întrebăm de ceea ce ne doare, să vorbim cu ei”, şi-a arătat nemulţumirea o femeie.

dezbatere1

În ciuda celor şapte absenţe, cei doi candidaţi nu au renunţat la întâlnirea cu oamenii, ei stând de vorbă cu cetăţenii, răspunzându-le la întrebări. Oamenii au dorit să ştie care ar fi cele mai bune soluţii pentru rezolvarea unor probleme precum parcările auto, introducerea unor utilităţi acolo unde nu există, situaţiile neplăcute din sănătate, aspecte la nivelul educaţiei etc. Printre răspunsurile celor doi candidaţi s-au numărat cele privind realizarea unor parcări inteligente (parcări suprapuse), înfiinţarea unui spital municipal, refacerea şi modernizarea grădinii zoologice etc.

dezbatere2

Cetăţenii au dorit să afle şi lucruri legate de procesul legislativ şi executiv la nivelul Slatinei, capitol la care au primit promisiuni legate de transparenţa actului decizional la nivelul administraţiei publice locale, dar şi lămuriri despre acest proces din punct de vedere legal.

dezbatere4

Unii dintre trecători au ţinut să se fotografieze pe scaunele candidaţilor absenţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here