Primarul din Icoana, candidat PNL pentru încă un mandat, reţinut pentru mită electorală

Primarul comunei Icoana, Gheorghe Perieţeanu, candidat al PNL pentru un nou mandat, a fost reţinut, joi seară, pentru 24 de ore după ce a împărţit localnicilor, sâmbătă, de ziua comunei, mici şi bere. „Generozitatea” edilului a fost înţeleasă de procurori ca fiind mită electorală.

Fapta primarului din Icoana face acum obiectul unui dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, Gheorghe Perieţeanu fiind acuzat de coruperea alegătorilor.

Primarul urmează să fie prezentat magistraţilor, vineri, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ghidul finanțării campaniei electorale la alegerile locale din anul 2016, aprobat prin Hotărârea 19/2016 de Autoritatea Electorală Permanentă, prevede, la art. 27, alin. 3, că „în campania electorală, competitorilor electorali le este interzisă achiziționarea, oferirea, distribuirea sau darea, în mod direct sau indirect, a pixurilor, a cănilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, a gecilor, a impermeabilelor, a pelerinelor, a vestelor, a șepcilor, a căciulilor, a fularelor, a sacoșelor, a pungilor, a umbrelelor, a găleților, a brichetelor, a chibriturilor, a produselor alimentare, a produselor alcoolice, a țigărilor și a altor produse asemenea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here