Primarul Balşului a atribuit un contract de modernizare a străzilor înainte de terminarea licitaţiei 

Foto: ziaruldeolt.ro

Candidatul PSD la Primăria Balş, Cătălin Rotea, susţine că unul dintre contracandidaţii săi, liberalul Mădălin Teodosescu, primar în funcţie al oraşului, a minţit alegătorii pe contul său de facebook, informându-i că în câteva zile vor începe lucrările de asfaltare pe mai multe străzi, totul în cadrul unui proiect licitat pe SEAP şi atribuit. Lucru imposibil, pentru că licitaţia nu a fost finalizată, rezultatul procedurii fiind contestat la CNSC. Rotea mai spune că, dacă, totuşi, contractul a fost atribuit, acest lucru ar fi ilegal.

„Pe contul oficial de facebook, dl primar face, săptămâna trecută, o afirmație, ca un răspuns la mesajele pe care oamenii i le transmit. «Strada noastră când o asfaltați?», şi sunt date exemplu mai multe străzi. Și dl primar spune că este chestiune de câteva zile. Puteți să găsiți comentariile și acum pe facebook. «S-a atribuit contractul la licitație și urmează să se semneze contractul și să înceapă asfaltările». Ba mai mult, fiindcă nu sunt prinse toate străzile din Balș, zice: «Cel care a câștigat licitația, a venit cu un preț mai mic și din economia pe care o facem, putem să mai asfaltăm și alte străzi față de cele prinse în proiect». Toate bune și frumoase. Și intri pe site-ul e-licitație.ro, pe licitația respectivă, unde avem două contestații depuse de către două societăți comerciale, deci procedura de achiziție este suspendată”, a declarat, recent, într-o conferinţă de presă, cadidatul PSD.

El spune că Mădălin Teodosescu ori minte pur şi simplu, ori nu minte, caz în contractul s-a atribuit în afara cadrului legal.

„Avem două variante. și îl întreb public pe Mădălin: s-a atribuit contractul? Pentru că dacă s-a atribuit contractul, s-a atribuit ilegal. De unde știe prețul cu care s-a atribuit contractul? Pentru că trebuia să fie fază de licitație electronică și este suspendată. Dacă nu s-a atribuit contractul și nu avem de a face cu o faptă de natură penală, înseamnă că minte. Îl aleg pe el să spună public, pe facebook, acolo unde a comentat și a răspuns, care din variante este: ori minte, ori s-a atribuit contractul. Eu cred că va recunoaște că a mințit. Că e mai ușor, pedeapsa este doar sancțiunea publică a votanților. Dacă s-a atribuit contractul, nu este problema mea, este problema altora. (…) Faptele sunt foarte foarte grave și nu pot să nu le sesizez”, a mai spus Cătălin Rotea.

Potrivit informaţiilor OLT-ALERT, la licitaţia privind atribuirea contractului de achiziţie publică de execuţie a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Modernizare şi reabilitare străzi în oraşul Balş, judeţul Olt” s-au înscris nu mai puţin de şapte firme şi o asociere din două societăţi comerciale. Procedura a fost contestată la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor de două dintre firmele paricipante, una din Olt şi alta din Dolj, ambele susţinând că autoritatea contractantă a verificat superficial ofertele şi le-a descalificat cu rea-credinţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here