Cetăţenii UE vor putea să îşi înregistreze rezidenţa în România şi în ziua votării

Activitatea de lucru cu publicul a Inspectoratului General pentru Imigrări va fi prelungită premergător zilei votării, dar şi duminică, 5 iunie, când vor avea loc alegeri locale, pentru înregistrarea rezidenţei cetăţenilor Uniunii Europene, informează Inspectoratul General pentru Imigrări, prin Biroul pentru imigrări Olt.

„Programul de lucru al structurilor pentru Imigrări din întreaga ţară a fost prelungit, sâmbătă, 4 iunie între orele 8.00 şi 16.00, şi duminică, 5 iunie între orele 07.00 şi 21.00, pentru a răspunde cererilor de înregistrare a rezidenţei, eliberarea unor adeverinţe, precum şi pentru alte solicitări conexe procesului electoral. Cetăţenii Uniunii Europene care doresc eliberarea certificatelor de înregistrare a rezidenţei trebuie să prezinte o cerere scrisă, însoţită de documentele justificative în funcţie de scopul şederii pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat de presă.

Costul eliberării certificatului de înregistrare este de 2 lei şi se va achita la unităţile CEC Bank în contul bugetului local nr. 21340202 sau se poate prezenta şi un timbru fiscal de aceeaşi valoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here