Poliţiştii din Olt, cu ochii pe cei care îşi schimbă reşedinţa înaintea alegerilor

De la începutul campaniei electorale și până în prezent, peste 500 de persoane din județul Olt care și-au schimbat reședința au fost verificate de polițiști. Conform datelor de la Direcţia Judeţeană pentru Evidenţa Populaţiei Olt, de la începutul acestui an, peste 3.200 de persoane şi-au schimbat reşedinţa.

În cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţişti în vederea asigurării ordinii publice și a gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral, Poliția Română desfășoară şi verificări cu privire la situațiile în care mai multe persoane și-au stabilit reședința la aceeași adresă sau în cazul persoanelor care în mod repetitiv își stabilesc reședința în perioada pre-electorală.

„În cadrul acestor verificări, polițiștii au în vedere faptul că, potrivit prevederilor legale, «până cel mai târziu cu 45 de zile înaintea datei scrutinului, cetățenii cu drept de vot, care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală în care au loc alegeri, pot solicita primarului, pe baza actului de identitate, înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reședință pentru scrutinul respectiv»”, a declarat purtptorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

La nivelul județului Olt, de la începutul campaniei electorale și până în prezent, polițiștii cu atribuții în domeniu au verificat peste 500 dintre sesizările transmise de către colegii lor din cadrul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.

Acțiunile Poliției Române vor continua și în perioada următoare, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here