Dosare penale pentru mită electorală şi fraudă la vot în şase comune din Olt

Desfăşurarea alegerilor locale în Olt nu a fost lipsită de evenimente prin care legea a fost încălcată. Pe timpul alegerilor, oamenii legii au constatat mai multe fapte de natură contravenţională. De asemena, procurorii şi poliţiştii au acum în lucru mai multe dosare penale care s-ar putea lăsa cu pedepse grele pentru cei care au încălcat legea, fiind vorba de coruperea alegătorului şi de fraudă electorală.

La Poliţie sunt în curs de cercetare două infracțiuni privind coruperea alegătorului” și patru infracţiuni de fraudă la vot”. Faptele de frauda electorală a fost sesizate în localităţile Iancu Jianu, Grădinile, Coloneşti şi Făgeţelu, iar cele de „corupere a alegătorului” în localităţile Bălteni şi Valea Mare.

De asemenea, polițiștii au constatat 15 fapte de natură contravențională, dintre care cele mai multe semnalau comercializarea, distribuirea și consumarea de băuturi alcoolice în apropierea secţiilor de votare. Oamenii legii au mai fost sesizaţi în legătură cu pătrunderea a mai multe persoane în cabina de vot sau cu cazuri de fotografiere ori filmare a buletinelor de vot.

„Precizăm că, în perioada următoare, polițiștii vor desfășura activități sub coordonarea procurorilor din cadrul unităților de parchet competente pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate, precum și stabilirea împrejurărilor în care acestea s-au produs”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Aceasta mai spune că, pe toată perioada electorală, însemnând campania electorală, ziua și pre-ziua votului, față de situația înregistrată la precedentele alegeri locale din 2012, numărul de sesizări a scăzut cu 43%, infracțiunile sesizate fiind cu 51% mai puține, iar contravențiile cu 53% mai puţine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here