Ştirbu căuta candidat cu trei luni înaintea alegerilor. Bălaşa, debusolat total

Cu trei luni înainte de alegerile locale, preşedintele PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu, a comandat un sondaj de opinie pentru a şti dacă printre liberali se află o persoană mai bună decât protejatul său, Marius Bălaşa, care să candideze la funcţia de primar al Slatinei. Acest fapt i-a tăiat entuziasmul lui Bălaşa, candidatul băgat pe gât liberalilor tot de Ştirbu în toamna anului trecut.

Dezvăluirea a fost făcută marţi de fostul primar liberal al Scorniceştiului, Cătălin Davidescu, care, în urma insuccesului înregistrat în alegerile locale de liberali, i-a cerut public lui Gigel Ştirbu demisia de onoare din funcţia de preşedinte al organizaţiei.

„Gigel Ştirbu a făcut două erori, două mari greşeli: 1) l-a abandonat pe candidatul Marius Bălaşa, şi 2) în mijlocul bătăliei, preşedintele Gigel Ştirbu a comandat un sondaj pentru a vedea dacă există un candidat în interiorul Partidului Naţional Liberal mai bun decât Bălaşa. Asta în momentul în care mai erau trei luni până la alegeri. O greşeală fatală: a luat picioarele membrilor de campanie şi candidatul a fost debusolat. Acela a fost momentul de cotitură în care alegerile erau ca şi pierdute. A făcut un adevărat circ mediatic, rezultatele sondajului nu au demonstrat nimic şi nici nu au fost făcute publice în realitate, numai că s-au pierdut alegerile”, a dezvăluit Cătălin Davidescu.

Fostul primar de Scorniceşti, care pentru o perioadă de timp a fost directorul de campanie electorală a lui Marius Bălaşa, a spus că acesta nu s-a bucurat desusţinerea protectorului său nici în campania pentru alegerile locale şi că, de fapt, Ştirbu doar a mimat că face politică.

„Mai mult decât atât, nici în luna de campanie Marius Bălaşa nu a fost susţinut cum trebuie. Îmi asum aceste cuvinte şi ceea ce spun poate fi confirmat pentru că am spus în nenumărate rânduri şi câtorva colegi de partid, şi preşedintelui meu de la filială, Costel Moisescu, şi chiar, în luna decembrie, şi lui Gigel Ştirbu. (…) Eu nu merg într-o bătălie doar de dragul de a participa la alegeri, ci să ne batem pentru a câştiga. Dacă câştigăm am câştigat cu toţii, iar dacă nu pierdem în luptă, nu mimând că facem politică şi stăm cu mâinile în buzunar”, a mai spus Cătălin Davidescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here