Corul „Symbol” din Bucureşti va concerta la Slatina, Osica de Sus şi Caracal

Corul de copii şi tineret „Symbol” din Bucureşti va concerta, în cadrul unui terneu ce se va derula în perioada 18 – 20 iunie, la Slatina, Osica de Sus şi Caracal. Concertele vor fi precedate de lansarea a două cărţi semnate de fondatorul corului, slătineanul Jean Lupu.

Primul concert va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, în Slatina, în holul Muzeului Judeţean Olt, unde cu o oră înainte vor fi lansate volumele „Mărturisire – viaţa ca un labirint” şi „Cântând, să ne bucurăm”, semnate de profesorul diacon Jean Lupu, fondator, în urmă cu 26 de ani, al corului.

Cel de-al doilea concert este programat pentru ziua de duminică, începând cu ora 18.00, la căminul cultural din localitatea Osica de Sus. Aici, în dimineaţa zilei, corul va susţine şi liturghia de dimineaţă la biserica „Sfântul Gheorghe”.

În sfârşit, tot de la ora 18.00, corul va susţine concert în Caracal, pe scena Teatrului Naţional „Ştefan Iordache”, după ce, ca şi la Osica de Sus, va susţine liturghia la catedrala oraşului.

„Turneul cuprinde o serie de concerte şi două liturghii. Concertul este întitulat Restituire, fiind o reverenţă a maestrului Jean Lupu faţă de locurile natale, este o reminiscenţă a copilăriei sale petrecute pe plaiurile brâncoveneşti”, a precizat directorul Muezului Judeţean Olt, dr. Laurenţiu Guţică.

Programul concertului este foarte variat, spectaculos cu o paletă multicoloră de stiluri şi sonorităţi, dar şi o serie de momente surpriză, cuprinzand lucrări cu solo şi cu acompaniament de pian. Alături de maestrul şi fondatorul corului Jean Lupu se va afla Luminiţa Guţanu Stoian, dirijor principal.

Alături de autorităţile administrative şi instituţiile localităţilor în care vor avea loc concerte, în organizarea turneului este implicat şi Consiliul Judeţean Olt.

Corul Symbol, înființat în 1990 de Jean Lupu, aduce o notă de unicitate în peisajul muzicii corale românești. Repertoriul corului este larg, cuprinzând muzică bisericească bizantină, creații corale bisericești ale compozitorilor români și străini, prelucrări de folclor românesc, muzică clasică românească și universală.

Corul este format mai ales din studenți și elevi, precum și dintr-un număr restrâns de absolvenți ai unor facultăți. Dirijorii corului sunt profesorul Jean Lupu (fondatorul corului) și Luminița Guțanu (doctor în stilistică muzicală).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here