Cătălin Davidescu a fost exclus din PNL la propunerea lui Ion Moisescu. Iată motivele

Fostul primar liberal al oraşului Scorniceşti, Cătălin Davidescu, a fost exclus, marţi seară, din PNL. Decizia a fost luată de conducerea PNL Scorniceşti, unde Davidescu avea depusă adeziunea, la propunerea preşedintelui organizaţiei, Ion Moisescu. cu 15 voturi pentru şi şase împotrivă.

Contactat telefonic de OLT-ALERT, Ion Moisescu a confirmat informaţia, susţinând că a propus excluderea lui Cătălin Davidescu după ce acesta a ieşit public cu declaraţii împotriva conducerii PNL Olt. „Aşa este, Cătălin a fost exclus marţi seară. Propunerea a fost a mea şi excluderea a fost decisă cu 15 voturi pentru şi şase împotrivă. Nu poţi să dai cu piatra când nu munceşti. Motivul a fost atacul său public la colegii de partid în loc să facem o analiză în biroul local, în biroul judeţean. În plus, noi n-am hotărât în biroul organizaţiei Scorniceşti să dăm în presă lucruri care nu ar trebui să ajungă în presă. Asta ţinea de bucătăria internă, trebuia să discutăm în interior că suntem şi noi un partid, mai mic decât PSD-ul la Olt, dar destul de important”, a declarat pentru OLT-ALERT Ion Moisescu.

Davidescu a spus că excluderea sa din partid s-a făcut democratic, prin vot, şi nu are ce să comenteze. El afirmă, totuşi, ironic, că „partidul a ales Ştirbu”.

„S-a luat o decizie, aseară, în cadrul CLEx-ului. Am fost exclus din partid. S-a votat democratic. Nu am ce să comentez. Partidul a ales Ştirbu – unic deputat, la toamnă, partidul – în mocirlă, la Olt. Scorul a fost de 15 la şase, s-a votat democratic. În baza declaraţiilor făcute de mine, există un articol în statut care duce la excludere. Domnul preşedinte a propus excluderea, pentru că era normal să propună, aşa primise sarcina de la organizaţia judeţeană. Cum eu nu mai aveam funcţii de conducere, era normal să fiu exclus de organizaţia locală”, a spus fostul primar al Scorniceştiului.

Cătălin Davidescu i-a cerut public preşedintelui PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu, să-şi dea demisia de onoare din funcţie pentru lispa rezultatelor în alegerile locale din 5 iunie. Solicitarea a fost făcută, în urmă cu o săptămână, într-o conferinţă de presă, când Davidescu i-a adus acuzaţii grele liderului PNL Olt. „Rezultatul alegerilor la Olt ne-a demonstrat un lucru clar: PNL-ul a fost învins, chiar zdrobit, iar PSD-ul a făcut un scor istoric. Din păcate. Din păcate pentru echipa mea, pentru oamenii mei, pentru membrii Partidului Naţional Liberal. Şi pentru aceste lucruri, în calitate de membru al Partidului Naţional Liberal, în calitate de fost primar liberal şi fost conducător de campanii electorale, solicit demisia de onoare a preşedintelui PNL Olt, Gigel Sorinel Ştirbu, pentru lipsa de rezultate şi dezastrul care s-a produs la aceste alegeri”, declara, în 7 iunie, Cătălin Davidescu. El afirma că, de fapt, Gigel Ştirbu nici nu a dorit ca PNL să câştige alegerile locale, sugerând că preşedintele liberalilor olteni ar miza pe o înţelegere cu PSD pentru a-şi asigura liniştit încă un mandat de parlamentar în toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here