Avocat din cadrul Baroului Olt, trimis în judecată de DNA Craiova pentru fals

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicolae Burlan, avocat în cadrul Baroului Olt, pentru complicitate la obţinere de fonduri europene prin fals, informează OLT-ALERT.

Mai exact, avocatul Nicolae Burlan este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată,
complicitate la folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. În acelaşi dosar a fost trimisă în faţa judecătorilor şi Andreea Liana Gherghe, administrator al unei societăți comerciale, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, tentativă la infracțiunea de evaziune fiscală şi folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene,

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, la data de 13 martie 2015, inculpata Gherghe Andreea, în calitate de administrator al unei societăți comerciale și cumpărător, împreună cu inculpatul Burlan Nicolae, administrator în fapt al unei firme și vânzător, au întocmit și semnat mai multe documente care priveau achiziția unui utilaj de construcții.

„Scopul întocmirii acestor documente a fost acela de a atesta, în mod necorespunzător realității, că utilajul respectiv a intrat efectiv în gestiunea firmei administrată de inculpata Gherghe Andreea, că există fizic la sediul acesteia și că nu prezintă deficiențe tehnice la punerea în funcțiune. În perioada martie-aprilie 2015, aceste documente au fost folosite de către inculpată la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), de unde a solicitat și obținut fonduri nerambursabile din bugetul european și național în sumă de 197.037,52 lei, reprezentând o primă tranşă dintr-un proiect privind achiziția de utilaje. În aceeași perioadă, inculpata a folosit aceleași documente și la A.N.A.F. – A.J.F.P. Dolj pentru a solicita și obține rambursarea TVA aferentă achiziției utilajului, cerere care i-a fost respinsă de către această instituție publică. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 197.037,52 lei reprezentând contravaloarea integrală a finanţării nerambursabile. În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile şi mobile aparţinând inculpatei Gherghe Andreea Liana”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtea de Apel Craiova, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

1 COMENTARIU

  1. Sunt multe scursuri umane care se folosesc de functii publice acaparate la stat ca sa isi nutreasca caracterul imoral si corpurile infect cacacioase in numele legii care e facuta intr-un sistem de bataie de joc la adresa oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here