Trei zile de FOC în Olt. Peste 37 de grade şi disconfort termic accentuat

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o nouă avertizare Cod Galben de caniculă persistentă şi disconfort termic accentuat, valabilă pentru zilele de 22, 23 şi 24 iunie, informează OLT-ALERT. Sub avertizare se află 21 de judeţe, printre acestea numărându-se şi Oltul.

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni vremea va fi caniculară. Se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade, iar în cursul zilei de miercuri 22 iunie vor fi şi valori de 36…37 de grade. Nopţile vor fi tropicale, cu minime ce nu vor scădea sub 20 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

cancicula-iunie

Îndeosebi în zonele montane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi mai ales în timpul după-amiezelor vor fi averse posibil torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here