Spitalul Slatina pune pe liber toţi medicii care întrunesc condiţiile de pensionare

Invocând situaţia financiară dificilă a unităţii sanitare, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a decis să scape de toţi medicii pensionabili care au încheiate contracte de muncă pe perioadă determinată. Pe de altă parte, spitalul a scos la concurs zeci de posturi de asistent şi infirmieră.

În contextul în care situaţia financiară a spitalului se menţine, în continuare, dificilă, iar normele contractului-cadru pe anul 2016-2017 nu aduc modificări semnificative, astfel încât să putem spera la o creştere a veniturilor încasate ca urmare a serviciilor medicale furnizate, am luat decizia ca, începand cu data de 1 Iulie 2016, să încetăm contractele de muncă pe perioadă detereminată pentru toţi medicii pensionari, mentinuţi în activitate, se arată într-un comunicat de presă al conducerii spitalului.

„Menţionăm faptul că este vorba de un număr de 17 medici care îndeplineau condiţiile de pensionare de doi – trei ani, timp în care, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, au fost angajaţi sau au venit ca şi rezidenţi pe post un număr de aproximativ 70 de medici specialişti”, se precizează în comunicatul semnat de managerul unităţii sanitare, Elena Vişan.

Dacă, în ceea ce priveste numărul de medici, situaţia este una echilibrată, existând un număr suficient de medici pe aproape toate specialităţile, nu acelaşi lucru se poate spune despre personalul mediu-sanitar, unde deficitul de personal va rămâne chiar şi după ocuparea celor 45 de posturi vacante scoase la concurs în această etapă. „Începând cu data de 1 iulie 2016, noi angajaţi îşi vor începe activitatea în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Vorbim până în acest moment de 10 asistente medicale şi şapte infirmiere, concursurile fiind în plină desfăşurare. Până la finalizarea acestora, sperăm ca un număr cât mai mare din cele aproximativ 45 de posturi vacante scoase la concurs să fie ocupate”, mai arată şefa spitalului.

Elena Vişan mai spune, prin intermediul aceluiaşi comunicat, că, deşi deficitul de personal rămâne unul critic, alte posturi nu mai pot fi scoase la concurs, întrucât începând cu data de 1 august, se va aplica ordonanţa privind creşterea salariilor personalului din domeniul sanitar, iar problema financiară se complică.

„Impactul financiar al aplicării acestei ordonanţe va însemna o creştere de 400.000 lei pe lună a cheltuielilor salariale ale spitalului, ceea ce face imposibilă scoaterea la concurs de noi posturi vacante de cadre medii (asistente, infirmiere, brancardieri etc) până la finalul anului curent”, se specifică în documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here