Vernisaj plastic şi lansare de carte, miercuri, la Galeria „Artis” din Slatina

Muzeul Judeţean Olt va găzdui, de miercuri, începând cu ora 17.00, la Galeria „Artis” din Slatina, când va avea loc deschiderea oficială, o expoziţie de artă plastică semnată de artistul Radu Bercea. În acelaşi cadru va avea loc şi o lansare de carte aparţinând lui Nicolae Ianăşi, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici Mehedinţi. 

Artistul Radu Bercea, născut în 1939 în Cernăuţi, Bucovina şi stabilit în Gura Humorului, deţine un palmares artistic bogat care cuprinde 200 de expoziţii personale şi de grup în ţară şi străinătate şi este cetăţean de onoare al mai multor oraşe din România şi din alte ţări, precum Brazilia sau Franţa. La vernisajul expoziţiei sale au fost invitaţi mai mulţi oameni de cultură şi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură din judeţ.

După vernisaj, în acelaşi cadru va avea loc şi lansarea volumului memorialistic „În colţii fiarei”, semnat de Nicolae Ianăşi, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici Mehedinţi, lucrare ce descrie calvarul prin care a trecut autorul în perioada detenţiei sale (1958-1964) în închisorile comuniste.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here