Fost primar din Olt, urmărit penal pentru abuz în serviciu după ce ar fi prejudiciat bugetul local

Fostul primar al comunei oltene Iancu Jianu, Dumitru Corbeanu, va fi cercetat, în continuare, pentru abuz în serviciu după ce Judecătoria Balş a dispus recent, la cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, redeschiderea urmării penale în dosarul în care fostul edil este cercetat, alături de alte cinci persoane, pentru prejudicierea bugetului local cu aproape 90.000 de lei.

„Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, având ca obiect confirmarea redeschiderii urmăririi penale privind pe suspecţii: CORBEANU DUMITRU, ZORLESCU GRIGORE, CĂLUIANU MARIN, ILINA MARIAN, NIŢĂ MIRCEA ŞTEFAN şi VĂDUVA GHEORGHE. În baza art. 335 alin. 4 C. proc. pen. constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr. 3142/II/2/2016 din 25.03.2016, emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt prin care s-a dispus infirmarea ordonanţei nr. 38/P/2012 din data de 12.12.2013 emisă în dosarul nr. 38/P/2012 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş şi ordonanţei nr. 61/II/2/2014 a Prim Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş şi confirmă redeschiderea şi reluarea urmăririi penale în dosarul nr. 38/P/2012”, se arată în încheierea magistraţilor din Balş.

Concret, Dumitru Corbeanu este suspectat că, în calitate de primar al comunei Iancu Jianu, a semnat documente de plată în baza cărora primăria a virat în contul unei firme 89.298 lei, contravaloarea unor lucrări care în realitate nu au fost executate. Plăţile s-au făcut în cadrul a două contracte de lucrări încheiate cu o firmă din Slatina, SC Roco SRL, care şi-a luat sarcina de a amenaja un drum de acces la târgul săptămânal din comună, a unor alei şi a unei parcări în zona centrală a comunei. Cauza a făcut obiectul unui dosar penal deschis în 2012 de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş. În 2013, procurorii au soluţionat dosarul 38/P/2012 prin NUP, soluţie menţinută de prim-procurorul acestui parchet prin Ordonanţa nr. 61/II/2/2014. Cele două soluţii au fost însă infirmate oficial, în martie 2016, de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, care a dispus redeschiderea şi reluarea urmăririi penale în această cauză şi sesizarea judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Balş, pentru a se pronunţa asupra acestei cereri.

ordonanta-primar-iancu-jianu1

ordonanta-primar-iancu-jianu2

ordonanta-primar-iancu-jianu3

 

 

 

Primar în perioada 2008 – 2016, Dumitru Corbeanu a candidat la alegerile locale din acest an pentru un nou mandat, dar localnicii nu l-au mai vrut. Nu l-a mai vrut nici formaţiunea politică din care făcea parte, PSD, fostul edil fiind exclus, săptămâna trecută, din partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here