Bucureşteni cercetaţi de poliţiştii din Olt pentru un tun de 4.000.000 lei dat statului

Doi bărbați din Bucureşti sunt cercetați de poliţiştii din Olt sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Mai precis, ei sunt suspectaţi că, în calitate de administratori ai unei firme din Slatina, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă operaţiuni fictive, prejudiciul cauzat statului fiind de peste 4.000.000 lei. Cei doi bucureşteni au fost puşi, miercuri, sub control judiciar.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, instrumentează un dosar în care doi bărbați, din municipiul București, sunt cercetați pentru evaziune fiscală.

Cei doi sunt bănuiți că, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale din municipiul Slatina, având ca obiect principal de activitate comercializarea materialor de construcții, în perioada 2010 – 2011 ar fi înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale de aprovizionare cu materiale de construcţii de la mai multe firme fantomă din ţară, beneficiind astfel de numeroase prestări servicii de la diverse societăţi comerciale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a celor doi este de  4.266.560 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit.

Miercuri, 29 iunie 2016, cei în cauză au fost prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, fiind dispusă luarea măsurii preventive a controlului judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here