Moţ confirmă informaţiile OLT-ALERT: Chioşcul de la Fântâna Speranţei va fi demolat

Informaţiile poblicate de OLT-ALERT, potrivit cărora chioşcul construit pe trotuar lângă Fântâna Speranţei, în dezechilibru cu design-ul arhitectural al zonei, va fi demolat şi reconstruit în altă parte, au fost confirmate, joi, de noul primar ales al Slatinei, Emil Moţ. 

Primarul municipiului-reşedinţă de judeţ a declarat că, recent, el şi cei doi viceprimari ai oraşului, Gigi Ernes Vîlceleanu şi Claudiu Stăncioiu, au avut o întâlnire cu reprezentanţii societăţii comerciale căreia îi aparţine construcţia ridicată lângă Fântâna Speranţei pentru negocieri privind demolarea acesteia şi refacerea ei într-o altă zonă unde construcţia să nu vină în contrast cu arhitectura ambientală.

„Negocierile au avut loc şi s-au terminat încă de luni. Reprezentanţii firmei au fost de acord să mute de acolo respectiva construcţie. Nu ştim deocamdată unde o vor muta, dar este cert este că o vor lua de acolo şi o vor muta. Mai ştim că respectivul chioşc nu va fi mutat pe teren public. Le-am spus că nu sunt de acord să fie pe teren public”, a declarat Emil Moţ.

Construcţia va fi demontată şi mutată în cursul acestei săptămâni, mai informează OLT-ALERT.

Scandalul iscat în mediul politic şi administrativ pe acest subiect în urma unei anchete prin care OLT-ALERT a atras atenţia atât asupra contrastului grosolan între construcţie şi arhitectura zonei, cât şi asupra presiunilor făcute de mai multe persoane asupra primăriei pentru eliberarea autorizaţiei de construire, a dus la demisia primarului interimar al oraşului, Emil Popa, care, din cauză că a eliberat autorizaţia, a pierdut şi şansa de a ocupa funcţia de viceprimar al Slatinei promisă de partidul al cărui membru este, PSD. Autorizaţia de construire a fost cerută de firma Tonka Sport GM SRL, administrată de Ioana Cristina Popa, care a administrat SC Contis Consulting Company SRL, societate comercială ce ţinea contabilitatea firmelor controlate prin interpuşi de fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, ca şi pe cea a firmelor apropiaţilor acestuia.

Investiţia la care primăria a închis ochii l-a iritat şi pe actualul primar încă dinainte de a fi învestit în funcţie, când Emil Moţ a anunţat că va face totul pentru găsirea unei soluţii pentru mutarea construcţiei în discuţie, o investiţie care, chiar dacă era legală prin concursul primăriei, „nu intră în viziunea mea”.

„După ce am analizat tot ce s-a întâmplat, care au fost paşii şi cum s-au derulat lucrurile, am ajuns la concluzia că vinovată pentru această construcţie este actuala conducere a primăriei. (…) Vă anunţ public că domnul Emil Popa nu va mai avea susţinerea noastră, în viitor, pentru funcţia de viceprimar. În acest moment, cer demisia actualului city-manager, Cristian Cismaru. Domnul viceprimar Cristian Bircea nu face parte din partidul nostru şi nu va face parte nici din echipa mea de viceprimari. (…) Cât despre această construcţie, în viitor, după ce voi fi învestit, voi lua absolut toate măsurile legale ca să nu mai existe pe trotuarul pietonal de la Fântâna Speranţei. Poate fi dată jos numai printr-o hotărâre judecătorească sau cu vorbă bună”, declara, în urmă cu aproape două săptămâni, într-o conferinţă de presă, Emil Moţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here