O fetiţă de nouă ani s-a înecat, joi, în Olteţ la Iancu Jianu. Fratele ei de şapte ani, salvat la timp de mamă

O fetiţă de nouă ani şi frăţiorul ei de şapte ani din localitatea Iancu Jianu au fost înghiţiţi de apele râului Olteţ joi seară. Băiatul a fost salvat la timp de mamă, care era cu ei, dar sora sa a fost trasă în adâncuri de ape. Ea a fost găsită într-un tîrziu pe fundul rîului şi aproape două ore cadrele medicale ajunse la faţa locului au încearcat să-i salveze viaţa micuţei prin manevre de resuscitare specifice. Din păcate, n-au reuşit.

Nenorocirea s-a petrecut în familia Tudoraşcu joi seară, în jurul orei 20.00. Potrivit unor surse locale, cei doi copii se aflau cu mama lor cu vaca la păscut pe malul râului şi, la un moment dat, micuţii s-au apropiat prea mult de apă. Fetiţa a alunecat prima de pe malul înalt de doi, trei metri şi a căzut în apă. Băiatul a fost la un pas de a cădea şi el, însă a fost prins de mamă la timp.

La faţa locului au ajuns pompierii din Balş, însă copila a fost găsită prea târziu pe fundul apei. S-au început imediat manevrele de resuscitare, continuate de cadrele medicale de pe ambulanţă şi, deşi salvatorii au încercat aproape două ore să o readucă pe micuţă la viaţă, n-au reuşit.

„Din păcate, colegii mei nu au reuşit să salveze viaţa fetiţei. S-au efectuat manevre de resuscitare aproape două ore, dar totul a fost în zadar până la urmă. Se pare că fetiţa şi fratele ei se aflau cu mama lor, care a reuşit să-l salveze la timp pe băiat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, Marian Furtună.

De cei doi copii se îngijea doar mama lor, tatăl lucrând pe şantier în Bucureşti, unde se afla în în momentul tragediei. Contactat telefonic, primarul comunei, Paulică Munteanu, a declarat că primăria se va implica în a ajuta familia lovită de tragedie.

„E o mare nenorocire abătută asupra acestei familii. Apa în acea zonă, la circa un kilometru de sat, e adâncă de patru, până la cinci metri, iar malul este foarte înalt, de doi, trei metri, chiar mai mult. Ţinând cont că ea face parte dintre familiile nu neapărat sărace, dar totuşi cu venituri modeste, ne vom implica în a o ajuta cu tot ce este nevoie în acest moment de grea încercare. Cu ce putem de la primărie, cu ce pot eu personal, îi vom ajuta pe cei doi soţi inclusiv financiar”, a declarat primarul localităţii.

Tot joi, pompierii din Slatina au pescuit cadavrul unui bătrân de 75 de ani din apele Oltului, în zona podului rutier la ieşirea municipiului-reşedinţă de judeţ, spre Craiova. Omul dispăruse de luni de acasă, iar familia se pare că a găsit un bilet de adio lăsat de bărbat, fiind vorba, prin urmare, de o sinucidere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here