Cei 14 poliţişti angajaţi din sursă externă la IPJ Olt s-au prezentat la datorie. Când intră cu adevărat în pîine

Cei 14 poliţişti abia încadraţi din sursă externă la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) s-au prezentat, vineri, la datorie. Prima lor zi de lucru a marcat, de fapt, începerea iniţierii în meseria de poliţist. După o perioadă de pregătire intensivă şi după o altă perioadă de pregătire pe lângă oameni ai legii cu experienţă, cei 14 poliţişti noi mai au un hop de trecut: examenul de definitivare în profesie.

Cei 14 poliţişti noi, cinci femei şi nouă bărbaţi, au fost primiţi, vineri, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, unde a avut loc instruirea lor cu privire la activităţile pe care urmează să le desfăşoare şi conduita pe care trebuie să o adopte în această profesie. Pentru fiecare poliţist a fost stabilit un tutore profesional, poliţist cu experienţă, tutorii având rolul de a-i supraveghea şi îndruma în această perioadă pe noii lor colegi.

„În data de 11 iulie, va avea loc ceremonia depunerii jurământului militar, iar începând din 25 iulie, timp de trei luni de zile, noii poliţişti vor participa la cursul de iniţiere în carieră, un curs de pregătire intensivă. În acest timp, vor fi instruiţi de profesori şi poliţişti specializaţi din cadrul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor «Nicolae Golescu» Slatina”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

După finalizarea cursului de iniţiere, pentru trei luni cei 14 poliţişti se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experienţă, care le va arăta ce presupune munca de poliţie, din acel moment având şi dreptul folosirii armamentului din dotare.

Ulterior, vor susţine un examen de definitivare în profesie.

„Astfel, la finalul întregului stagiu de pregătire, cei 14 poliţişti vor dobândi  deprinderi practice specifice, fiind apţi pentru a se alătura celorlalţi colegi în lupta împotriva infractorilor”, a mai spus Claudia Radu.

Cele 14 posturi de poliţist vacante scoase la concurs la nivelul IPJ Olt au fost ocupate prin

Peste 570 de persoane s-au înscris pentru ocuparea celor 14 posturi de agent de poliţie scoase la concurs de IPJ Olt, posturi destinate angajărilor din sursă externă, ceea ce a înseamnat peste 41 de candidaţi pe un post.

La nivel naţional, Poliţia Română a încadrat, anul acesta, 1.853 de poliţişti din sursă externă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here