Elev din Scorniceşti, eliminat din Bac după ce a fost prins în timp ce încerca să copieze

Un elev din Scorniceşti a fost eliminat din examenul de bacalaureat după ce supraveghetorii l-au surprins în timp ce încerca să copieze, luni, la proba scrisă la limba şi literatura română.

Candidatul, elev al Colegiului Tehnologic „Constantin Brâncoveanu”, a ratat şansa de a susţine prima sesiune a examenului de bacalaureat după ce a fost surprins de supraveghetori în timp ce încerca să copieze cu ajutorul telefonului mobil. Potrivit regulamentului de examen, el nu va mai putea susţine Bac-ul vreme de alte două sesiuni.

„Aşa este, avem un elev de la Colegiul Tehnologic «Constantin Brâncoveanu» din Scorniceşti eliminat pentru că a încercat să copieze. El nu va mai avea dreptul să se înscrie la examenul maturităţii nici în sesiunea de toamnă, şi nici în sesiunea de vară a anului următor, putând să susţină bacalaureatul tocmai în toamna lui 2017”, a declarat pentru OLT-ALERT inspectorul general adjunct Victor Iacobescu.

La nivelul judeţului Olt, la examenul de bacalaureat s-au înscris 2.750 de elevi, peste 150 dintre aceştia absentând, luni, de la proba scrisă la limba şi lietatura română.

La profilul real, absolvenţii de avut de comentat un roman interbelic: Ion, Ultima noapte de dragoste, Întâia noapte de război, Baltagul şi Enigma Otiliei. De asemenea, la subiectul 1 au avut un text la prima vedere dintr-o piesă de teatru. La profilul uman, absolvenţii au avut de rezolvare o caracterizare dintr-un roman psihologic. De asemenea, aceştia au avut de făcut un text argumentativ despre rolul lecturii în dezvoltarea personală.

Marţi, se va desfăşura proba de limba şi literatura maternă, iar miercuri, 6 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului la disciplinele Istorie şi Matematică. Ultima probă scrisă din sesiunea curentă, proba la alegere a profilului şi specializării este programată vineri, 8 iulie, unde candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here