Olt: Aproape 200 de absenţi la proba de miercuri ale examenului de bacalaureat

Aproape 200 de candidaţi dintre absolvenţii clasei a XII-a înscrişi la cea de-a doua probă scrisă a examenului de bacalaureat în Olt au lipsit, miercuri, din sălile de examinare, informează OLT-ALERT, citând surse oficiale.

Dintre cei 2.855 de elevi olteni înscrişi la proba de miercuri a examenului maturităţii, 188 de candidaţi au lipsit, cel mai mare numări de absenţi înregistrându-se la proba de matematică. Mai exact, 155 de înscrişi au absentat la proba de matematică – profil tehnologic. !0 elevi au lipsit de la matematică – profil informatic, nouă de la matematică – profil ştiinţe ale naturii şi doi de la matematică – profil pedagogic. 12 absenţe au fost înregistrate şi la proba de istorie.

„Absenţele au fost singurul inconvenient la cea de-a două probă scrisă a examenului, pentru că, în rest, totul a decurs foarte bine, fără nici un eveniment neplăcut”, a declarat Victor Iacobescu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre prima probă scrisă a Bac-ului de luni, când un elev din Scorniceşti a fost eliminat din examen după ce supraveghetorii l-au surprins în timp ce încerca să copieze la proba scrisă la limba şi literatura română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here