Marian Florescu, trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Amănunte din dosar

Controversatul omul de afaceri Marian Florescu din Slatina, patron al mai multor firme de construcţii, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, informează OLT-ALERT. Procurorii au pus şi sechestru pe mai multe bunuri ale inculpatului în vederea recuperării integrale a prejudiciului. Dosarul se afla în cercetări de trei ani.

Informaţia a fost confirmată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt la solicitarea OLT-ALERT.

„Ca urmare a solicitării dvs. adresată acestei unităţi de parchet, vă informăm că, prin rechizitoriul nr. 396/P/2013din data de 30 iunie 2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, s-a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Florescu Marian, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prevăzută de art. 9, alin. 1, lit. c şi alin. 3 din Legea 241/2005”, se arată în răspunsul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

În fapt, procurorii au reţinut că Marian Florescu, în calitate de administrator al SC Business New Era Creativ SRL şi al SC Alinmar Construct SRL, în perioada 2006 – 2015 a înregistrat în evidenţa contabilă a celor două societăţi comerciale cheltuieli care aveau la bază operaţiuni fictive. Prin această manevră afaceristul slătinean a urmărit reducerea bazei impozabile, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de peste 3.174.918 lei (peste 31 de miliarde de lei vechi). Pe parcursul cercetării penale, inculpatul a achitat jumătate din prejudiciul infracţional, respectiv 1.560.000 de lei.

„Prin ordonanţa din data de 24.02.2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus instituirea măsurii asiguratorii a secestrului, în vederea recuperării integrale a prejudiciului”, se mai arată în răspunsul Parchetului Olt.

raspuns parchet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here