Cei 14 poliţişti angajaţi din sursă externă la IPJ Olt depun, luni, jurământul

Cei 14 poliţişti angajaţi recent din sursă externă la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt vor depune, luni, jurământul.

Evenimentul va avea loc, începând cu ora 10.00, la Centrul de Formare și Perfecționare a Polițiștilor “Nicolae Golescu” din Slatina.

Cei 14 agenţi de poliţie noi, cinci femei şi nouă bărbaţi, s-au prezentat, în urmă cu o săptămână, la sediul IPJ Olt, unde a avut loc instruirea lor cu privire la activităţile pe care urmează să le desfăşoare şi conduita pe care trebuie să o adopte în această profesie. Pentru fiecare poliţist a fost stabilit un tutore profesional, poliţist cu experienţă, tutorii având rolul de a-i supraveghea şi îndruma în această perioadă pe noii lor colegi.

După depunerea jurământului, începând din 25 iulie, timp de trei luni de zile, noii poliţişti vor participa la curs intensiv de iniţiere în carieră. În acest timp, ei vor fi instruiţi de profesori şi poliţişti specializaţi din cadrul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor «Nicolae Golescu» Slatina.

După finalizarea acestui curs, pentru trei luni cei 14 poliţişti se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experienţă, care le va arăta ce presupune munca de poliţie, din acel moment având şi dreptul folosirii armamentului din dotare.

Ulterior, noii agenţi de poliţie vor susţine un examen de definitivare în profesie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here