Primăria Slatina, măsuri anti-caniculă pentru protejarea populaţiei în perioadele critice

Primăria municipiului Slatina anunță că, având în vedere temperaturile caniculare preconizate de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada următoare, este pregătită să asigure, prin intermediul Direcției de Asistență Socială, primul ajutor în caz de caniculă. Astfel, municipalitatea va amenaja un număr cinci puncte de prim ajutor pe raza localității în zilele când va fi instituit Cod Galben de caniculă.

Punctele de prim-ajutor vor fi amplasate în următoarele zone: ”Fântâna Speranței”, Piața Zahana, Poliția Circulație, Piața Steaua, punctul de distribuire a alimentelor P.O.A.D. de la Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”.

„Punctele de prim ajutor vor fi dotate cu ventilatoare cu pulverizatoare de apă, dozatoare cu apă și personal medical specializat. Programul de funcționare va fi următorul: zilnic, în perioada respectivă, între orele 11.00 – 17.00”, a precizat primarul municipiului, Emil Moţ.

În zilele cu temperaturi ridicate, specialiștii recomandă populației să evite, pe cât posibil, să părăsească locuinţa în intervalul orar 11.00 – 18.00, să consume 1,5 – 2 litri apă/zi chiar dacă nu apare senzaţia de sete, evitarea băuturilor cu conţinut de cofeină şi a băuturilor răcoritoare acidulate ori alcoolice. De asemenea, referitor la consumul de apă zilnic, se recomandă consumul de apă chiar şi când plecăm de acasă ori când ne aflăm pe stradă: apa este bine să nu fie extrem de rece şi nici de la frigider deoarece poate provoca chiar un infarct. Este recomandată folosirea ochelarilor de soare şi a pălăriilor sau şepcilor, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here